15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πρόεδρος Ξενοδόχων: “Αν θέλουμε να μιλάμε για την ανάπτυξη της οικονομίας, πρέπει να ανοίξουν τα περιφερειακά αεροδρόμια, δηλαδή και της Κρήτης”

Ημερομηνία:

Θολό είναι το τοπίο ακόμα για το πως θα κινηθεί η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα και την Κρήτη ειδικότερα, καθώς βασικές χώρες που τροφοδοτούν τη χώρα με τουρισμό – όπως η  Αγγλία, η Ρωσία και η Γαλλία, είναι ακόμα «κλειστές».

Ωστόσο, οι χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, ότι ανάβει το “πράσινο φως” για ταξίδια εντός Ευρώπης – άρα και στην Ελλάδα – από τις 15 Ιουνίου, δημιουργούν μια συγκρατημένη αισιοδοξία στους παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης, μιλώντας στo web radio Livetalks χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη αλλά επεσήμανε ότι η “πραγματική (και θετική ανατροπή) θα ήταν να ανοίξουν τα περιφερειακά αεροδρόμια νωρίτερα της 1ης Ιουλίου”.

“Οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν σε ορισμένες χώρες δηλαδή, και στην Ελλάδα αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα πρωτόκολλα και τις απαγορεύσεις που ισχύουν στην Ελλάδα έως την 1η Ιουλίου” εξηγεί και προσθέτει: ” Ακόμα και να θέλουν δηλαδή οι Γερμανοί τουρίστες να ταξιδέψουν στη χώρα μας υπάρχει μια σύγχυση, γιατί τα ταξίδια ισχύουν μόνο για πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη”.

Ο κ. Πελεκανάκης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διακρατική συμφωνία με την Γερμανία, τονίζοντας χαρακτηριστικά “Αν θέλουμε να μιλάμε για την ανάπτυξη της οικονομίας, πρέπει να ανοίξουν τα περιφερειακά αεροδρόμια, δηλαδή και της Κρήτης”!

Σχετικά με την εικόνα των κρατήσεων,ο κ. Πελεκανάκης, τόνισε ότι όσες υπάρχουν για τον Ιούλιο είναι πλασματικές και αυτό – όπως εξηγεί – “γιατί δεν υπάρχει ακόμα πλήρης εικόνα για το πτητικό πρόγραμμα των εταιρειών. Υπάρχουν μεν οι κρατήσεις αλλά οι πτήσεις δεν είναι ξεκάθαρες. Αν δεν υπάρξει πλήρης εικόνα για τον αριθμό των πτήσεων, πως θα ξέρουμε ότι είναι σε ισχύ οι κρατήσεις; Αν έχω κρατήσεις 60% από Μ. Βρετανία και δεν ανοίξουν οι πτήσεις, πως θα υλοποιηθούν οι πτήσεις; Δεν θα υλοποιηθούν!”.

Ο Γιώργος Πελεκανάκης, σημειώνει ακόμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα στήριξης τόσο για τους ξενοδοϋπαλλήλους, όσο και για τους επιχειρηματίες καθώς όπως είπε “διανύουμε μια υγειονομική κρίση η οποία δυστυχώς θα εξελιχθεί σε μια οικονομική κρίση το φθινόπωρο. Αν δεν λάβει μέτρα η κυβέρνηση θα γίνει και μια κοινωνική κρίση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και οι επαγγελματίες/ιδιοκτήτες θα περάσουν ένα πολύ δύσκολο χειμώνα, εκτός από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που χρειάζονται στήριξη. Η κρίση συμπαρασύρει πολλούς κλάδους επιχειρηματιών που τώρα δεν φαίνονται και θα φανούν σε βάθος χρόνου, το φθινόπωρο”.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ