20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πρόεδρος των εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο: “Αν συνεχίσει αυτή η ιστορία με τη διασπορά, αν δεν βάλουμε μυαλό εμείς οι πολίτες, δυστυχώς το σύστημα θα καταρρεύσει!”

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, Γιώργος Χονδροζουμάκης, μιλά στο Cretalive για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα

“Δεν ξέρω τί θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, αλλά είμαστε σε οριακή κατάσταση, προπαντός στο δικό μας νοσοκομείο. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί πάρα πολλά περιστατικά! Αν συνεχίσει αυτή η ιστορία με τη διασπορά, αν δεν βάλουμε μυαλό εμείς οι πολίτες, δυστυχώς το σύστημα θα καταρρεύσει!”.

Να αφυπνίσει και τους τελευταίους δύσπιστους συμπολίτες του προσπάθησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Βενιζελείου Γιώργος Χονδροζουμάκης, περιγράφοντας στο Cretalive τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει με τους συναδέλφους του αυτές τις ημέρες.

“Δυστυχώς έχουμε ξεφύγει λιγάκι αυτό το διάστημα. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως ο κόσμος το έχει πάρει αψήφιστα όλο αυτό που συμβαίνει, με αποτέλεσμα το σύστημα Υγείας να είναι στο κόκκινο. Ήδη το σύστημα είναι επιβαρυμένο, ήδη είναι στα όριά του, οπότε καταλαβαίνετε τί γίνεται. Καταλαβαίνετε πώς δουλεύουμε και τί γίνεται. Ένας πανικός επικρατεί κάθε μέρα στο νοσοκομείο για να δούμε πώς θα στελεχώσουμε τις μονάδες, γιατί το προσωπικό δεν επαρκεί”.

Σχεδόν μισό χρόνο χωρίς … ανάσα, το υγειονομικό προσωπικό και οι λοιποί εργαζόμενοι τραβούν μεγάλο κουπί. “Το τελευταίο διάστημα, όπως φαντάζεστε, εδώ και 5-6 μήνες είμαστε και χωρίς άδεια κι έχουμε φτάσει στα όριά μας! Και δεν ξέρουμε πού θα πάει αυτό το πράγμα. Πρέπει να προσέχουμε όλοι μας, λοιπόν. Δεν ξέρουμε τί γίνεται” τόνισε ο κ. Χονδροζουμάκης. Καυτηριάζοντας την νοοτροπία του… ωχαδερφισμού, που εξακολουθούν κι έχουν ορισμένο συνάνθρωποί μας μπροστά στην πανδημία, υπογράμμισε την ανάγκη του “να σταματήσουμε να έχουμε τη λογική του “δεν βαριέσαι, εμένα δεν με πιάνει”.

Ο κορωνοϊός είναι… “δίπλα μας”. Νιώθουμε την… ανάσα του κι ας μην τον βλέπουμε. Και δεν κάνει διακρίσεις.

“Δεν έχει ηλικία, δεν έχει τίποτα (ο ιός). Είχαμε κι ένα παράδειγμα, με έναν νέο άνθρωπο, έναν συναδελφό σας (σ.σ τον Γιώργο Λιακάκη), τον οποίο τον γνώριζα κιόλας” είπε ο κ. Χονδροζουμάκης, επαναλαμβάνοντας πως “τα πράγματα είναι ζόρικα. Πρέπει να προσέχουμε. Κι ένα παραπάνω αν καταρρεύσει το σύστημα Υγείας, καταλαβαίνετε τί έχει να γίνει”.

Cretalive

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...