22.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

«Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, πρωτοφανές συμβάν για τα χρονικά της ελληνικής ναυτιλίας»: Ο πρ. Διευθύνων Σύμβουλος της Λ.Α.Ν.Ε. για τον θάνατο του Αντώνη

Ημερομηνία:

«Αυτό που διακρίνεται και στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, με μέλη του πληρώματος του πλοίου να απωθούν βίαια, να σπρώχνουν το παιδί στη θάλασσα, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Γνώριζαν ότι τα νερά απ’ όπου φεύγει το πλοίο είναι βαθιά και εάν το παιδί πέσει στη θάλασσα θα πνιγεί. Είναι σαν βρίσκεις, για παράδειγμα, έναν λαθρεπιβάτη μέσα στο πλοίο και να τον πιάνεις να τον πετάξεις μέσα στη θάλασσα».

Αυτό δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Γιώργος Αλεβίζος, συνταξιούχος πλοίαρχος και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος επί πολλά χρόνια της Λασιθιώτικης Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας (ΛΑΝΕ), αναφερόμενος στον θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα και σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται να τον σπρώχνουν στη θάλασσα ενόσω αυτός επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που εκείνη την ώρα ήταν έτοιμο για αναχώρηση με προορισμό το Ηράκλειο.

Ο κ. Αλεβίζος, έχοντας εμπειρία δεκαετιών στις θάλασσες και με καλή γνώση επί των θεμάτων της ακτοπλοϊας και της ναυτιλίας, δηλώνει σοκαρισμένος από το περιστατικό, το οποίο και χαρακτηρίζει απάνθρωπο αλλά και πρωτοφανές για τα χρονικά της ελληνικής ναυτιλίας.

«Είναι κάτι πρωτοφανές για την ελληνική ναυτοσύνη και τη συμπεριφορά των ναυτικών. Εδώ σώζαμε και σώζουμε ζωές μέσα στη θάλασσα, ουδέποτε στα όσα χρόνια είμαι στα πλοία διανοηθήκαμε να πετάξουμε κάποιον μέσα στη θάλασσα. Ο καπετάνιος από την πλευρά του έπρεπε να σταματήσει, να κατεβάσει τον καταπέλτη και να μπει το παιδί μέσα».

Κάνει δε λόγο για «ελλιπή ενημέρωση και εκπαίδευση του πληρώματος», ενώ τονίζει πως «ότι και αν έγινε δεν μπορείς να απωθήσεις έναν άνθρωπο στη θάλασσα. Όταν έπεσε μέσα ο άνθρωπος, επιβάλλεται να πετάξεις ένα στρογγυλό σωσσίβιο με ένα σκοινί για να πιαστεί το παιδί ή ακόμη και να έπεφτε μέσα κάποιος από το πλήρωμα να το σώσει. Αυτά επιβάλλει το φιλότιμο του Έλληνα ναυτικού. Αυτό που έγινε είναι αδιανόητο».

Και ο ίδιος, όπως λέει, έχει έλθει αντιμέτωπος ως διευθύνων της ΛΑΝΕ με αντίστοιχα περιστατικά, με την αντιμετώπιση από την πλευρά της εταιρίας να ήταν «στοργική και ανθρώπινη» σημειώνει σχετικά.

Όπως σημειώνει ο κ. Αλεβίζος «δικαιοσύνη για ότι συνέβη θα αποδοθεί», εξηγώντας ότι τα μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν θα περάσουν και πειθαρχικό και ποινικό, καθότι ό,τι λαμβάνει χώρα εντός ή ένεκα του πλοίου έχουν πειθαρχική δίωξη, περνούν δηλαδή από ένα δικαστήριο αποτελούμενο από ανθρώπους της θάλασσας με βάση το ναυτικό δίκαιο. Από αυτό δεν επιβάλλεται φυλάκιση αλλά στέρηση διπλώματος για κάποιο διάστημα και πειθαρχική ποινή, η απόφαση όμως αυτή θα ληφθεί υπόψη, τονίζει, και θα «μετρήσει» στα ποινικά δικαστήρια».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε...

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται...

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε...