27.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Πρόκληση για τον λαό της Κρήτης η συμμετοχή του Δήμαρχου και του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων στην τελετή αλλαγής διοίκησης στη Βάση της Σούδας

Ημερομηνία:

Ο απερχόμενος Διοικητής Πλοίαρχος Odin J. Klug του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού παρέδωσε την διοίκηση της Αμερικανικής Ευκολίας Βάσης Σούδας (Naval Support Activity Souda Bay) στον Πλοίαρχο Stephen Steacy κατά τη διάρκεια τελετής αλλαγής διοίκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 1 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της Ευκολίας.

Ο Υποναύαρχος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Brad J. Collins, Διοικητής Αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης, Αφρικής και Κεντρικής Διοίκησης, ως ανώτερος αξιωματικός, ηγήθηκε της τελετής στην οποία παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης καθώς και πολυάριθμοι διακεκριμένοι επισκέπτες, Διοικητές και μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προσωπικό της Ευκολίας και μέλη οικογενειών.

Αλ. Μαρινάκης – Μπ. Λουτσέτης: Πρόκληση για τον λαό της Κρήτης

Σημειώνουμε ότι με κοινή τους δήλωση ο Αλέκος Μαρινάκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης και ο Μπάμπης Λουτσέτης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χανίων χαρακτηρίζουν Καλογερή-Σημανδηράκη “σημαιοφόρους των νατοϊκών φονιάδων” και την ενέργειά τους “πρόκληση για τον λαό της Κρήτης”.

Διαβάστε τι αναφέρουν:

« Ενεργό ρόλο στο ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, στο ξέπλυμα της μετατροπής των Χανίων και της Κρήτης σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων,  έχουν αναλάβει   ο αντιπεριφερειάρχης και ο  δήμαρχος Χανίων.

Χωρίς ντροπή συμμετείχαν στην τελετή αλλαγής διοίκησης των αμερικανονατοϊκών στη Βάση της Σούδας.  Ως γνήσιοι εκπρόσωποι των κομμάτων τους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) τρέχουν ασθμαίνοντας να σηκώσουν τη ματωμένη από τις επεμβάσεις σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιδεικνύουν την δουλικότητά τους στα γεράκια του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών.  Είναι μια δουλειά που την ξέρουν καλά και τη διεκπεραιώνουν από παλιά (επισκέψεις στο ΝΑΤΟ, πρόσκληση για επίσκεψη  σε αεροπλανοφόρο, συναντήσεις με διοικητές της Βάσης, κτλ)

Όμως, όσα σούρτα – φέρτα κι αν κάνουν,  δε νομιμοποιούνται στη συνείδηση του λαού μας οι Νατοϊκοί για τα δεινά που έχουν προκαλέσει στους λαούς.

Ο λαός  των Χανίων, της Κρήτης, όλης της χώρας,  έχει εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους λαούς που ήρθαν αντιμέτωποι με τους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες.  Έχει καταδικάσει την εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λίβανο, Λιβύη, Συρία και αλλού, με τις εκατόμβες νεκρών και τις ισοπεδωμένες πόλεις,  με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και τη συνδρομή της βάσης της Σούδας στο μακελειό στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Έχει καταδικάσει την εμπλοκή της χώρας μας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο  στην Ουκρανία. Στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, που συντελείται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με τη στήριξη των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ.

Δεν μπορεί να ξεχάσει ο λαός μας τον ρόλο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στη διχοτόμηση της Κύπρου, στο μακελειό των Βαλκανίων.

Έχει κινητοποιηθεί μέσα από τους φορείς του λαϊκού κινήματος, για να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις στη χώρα. Για Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών! Κρήτη,  φάρο Ειρήνης και φιλίας των λαών!

Έχει κινητοποιηθεί για τα επεισόδια της τραμπούκικης και επικυρίαρχης συμπεριφοράς των μακελάρηδων στην πόλη των Χανίων,  που μετατρέπουν την περιοχή σε «πεδίο βολής φθηνό», μετατρέπουν  την πόλη των Χανίων σε «Τρούμπα», απαιτώντας την ανοχή και τη συνενοχή μας στο όνομα των ματωμένων δολαρίων τους.

 Έχει κινητοποιηθεί ενάντια στην πολιτική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που μετέτρεψαν τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, μετατρέπουν τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων, αλλά ταυτόχρονα και σε πιθανό στόχο αντιποίνων.

Τα στελέχη της Τοπικής Διοίκησης που σουλατσάρουν στη βάση του ΝΑΤΟ καμιά σχέση δεν μπορεί να έχουν με τις αγωνίες και τους καημούς του λαού μας.

Θέλουν τον λαό να δέχεται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα για την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και -όταν αυτά δεν θα επαρκούν- να γίνεται αδιαμαρτύρητα κρέας στις πολεμικές τους μηχανές.  Την Ελλάδα να είναι πρώτη σε εξοπλιστικές δαπάνες χώρα του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που οι διαδοχικές κυβερνήσεις αρνούνται να καλύψουν βασικές ανάγκες του ελληνικού λαού.

Τα συμφέροντα του λαού βρίσκονται στην «αντίπερα όχθη». Επιβάλλεται, ειδικά στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, να δυναμώσει η πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και αποδέσμευσή της από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να γιγαντωθεί ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που σπέρνει φτώχεια και πόλεμο. ».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την παράταξη “Όνειρο είναι τα Χανιά” με επικεφαλή την Κατερίνα Μανιμανάκη, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...