15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Πρόσκληση Κινηματογραφικής Λέσχης Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μαρίνας “Τα Θοδωρού

Ημερομηνία:

Νέα προβολή από την Κιν/κή Λέσχη Πολ Συλλόγου Αγίας Μαρίνας “Τα Θοδωρού”
Την Κυριακή 26/1 στο Χαζίρειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 18.00,
“Ο Ψύλλος” του Δημήτρη Σπύρου θα “κεντήσει” τις ευαισθησίες μας.
Για παιδιά και όσους κρύβουν ή έχουν ανάγκη να βγάλουν το παιδί από μέσα τους. Σύμφωνα με το συγγραφέα, “ο Ψύλλος” «…είναι τα ταξίδια που θέλω να κάνω, το σπάσιμο των συνόρων του μικρού χωριού μου… είναι τα φτερά που με βοηθούν να πετάξω μακριά».

Για το έργο:

Η ιστορία ενός παιδιού σ’ ένα ορεινό χωριό της Ολυμπίας τη δεκαετία του ‘60 που βρίσκει ένα παράθυρο στον κόσμο μέσω της εφημερίδας που αποφασίζει να εκδώσει. Ενώ αρχικά οι συγχωριανοί του θα το αντιμετωπίσουν σκωπτικά, η απροσδόκητη αναγνώριση θα τους αλλάξει μυαλά.

Σύμφωνα με το δημιουργό, Δημήτρη Σπύρου η ιστορία είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη. Η νοοτροπία που αποτρέπει τους ανθρώπους από το να επιδιώξουν τη βελτίωση, οι συνήθειες και στάσεις που τους οδηγούν σε καταχρήσεις, αφήνει στα παιδιά και τους νέους γενικότερα λανθασμένα πρότυπα. Μέσα σε ένα κλίμα απογοήτευσης και αποπροσανατολισμού οι αξίες και η ουσία των πραγμάτων αλλοιώνονται, οι άνθρωποι χάνουν τα στηρίγματά τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά προσπαθούν να κατανοήσουν με απλή λογική και αθωότητα όσα συμβαίνουν και δε διστάζουν να κρίνουν και να προσπαθήσουν την αλλαγή. “Πάντα θα υπάρχουν ψύλλοι οι οποίοι θα κεντάνε την ευαισθησία της κοινωνίας αυτής, που θα μας δείχνουν την άλλη πλευρά του φεγγαριού και δεν θα την αφήσουν να πέσει σε κώμα”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ