18.8 C
Chania
Wednesday, October 2, 2024

Πρόσκληση σε Μαντιναδολόγους & Φωτογράφους από το Φεστιβαλάκι

Ημερομηνία:

Συνεπές για άλλη μια χρόνια στο ραντεβού του με τις τέχνες και τονπολιτισμό της Κρήτης, το σύγχρονο κρητικό φεστιβάλ τεχνών & πολιτισμού «Φεστιβαλάκι» προσκαλεί το κοινό να διαμορφώσει το περιεχόμενο του φεστιβάλ μέσα από δύο δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.  

Έτσι οι λάτρεις της φωτογραφικής τέχνης καλούνται να καταθέσουν την φωτογραφική τους άποψη στην καταξιωμένη πια έκθεση φωτογραφίαςτου φεστιβάλ, που για φέτος στρέφει τον φακό των φωτογράφων στην Ορεινή Κρήτη με διττό σκοπό: αφενός γιατί στα κρητικά βουνά έβρισκε ανέκαθεν καταφύγιο η αυθεντική, ανόθευτη ψυχή της Κρήτης και αφετέρου, για να συνδράμει – βάζοντας το λιθαράκι του – στην ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού μέσα από μια καλλιτεχνικής φύσεως περιήγηση στα ορεινά της Κρήτης. Οι επιλαχούσες φωτογραφίες θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο των διοργανώσεων του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Αυγούστου στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η δεύτερη δράση είναι ένα κάλεσμα σε μαντιναδολόγους για να στείλουν τις δικές τους μαντινάδες που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβαλάκι! Παράλληλα,με αφορμή το γεγονός ότι οι δύο εκδηλώσεις βρίσκονται σε συγχρονισμό με τις πανσελήνους του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη αντίστοιχα, οι λάτρεις της μαντιδολογίας καλούνται να πλέξουν μαντινάδες … του φεγγαριού.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στις παραπάνω δράσεις θα βρείτε στην σελίδα facebook του festival (www.fb.com/festivalaki.gr) και προσεχώς στο www.festivalaki.gr

Προθεσμίες: έως 20/7 η αποστολή των φωτογραφιών, έως 1/8 η αποστολή των μαντινάδων!

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

5άστερο ξενοδοχείο στα Σφακιά με 28 πισίνες – 5άστερο και στην Τριόπετρα

Πέντε 5άστερα ξενοδοχεία θα κατασκευαστούν στα Χανιά, το Ρέθυμνο,...