28.8 C
Chania
Thursday, June 6, 2024

Πρόσκληση σε συζήτηση με μέλη του Podemos

Ημερομηνία:

Φέτος στα πλαίσια του 9ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ κοινωνικής αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29/06 στο πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών στα Χανιά, είναι καλεσμένη για να μας μεταφέρει εικόνες και εμπειρίες από την άλλη μεριά της μεσογείου η AnaDominguez. Η Ana είναι ιστορικός, εκδότρια, συμμετέχει στο Podemos και ζει στη Μαδρίτη.

 Τι είναι το Podemos;

Το Podemos είναι μια πολιτική έκφραση του κινήματος των Αγανακτισμένων -που πρόφτασε γρήγορα να ριζώσει και να γεννήσει τις μεγάλες πλημμυρίδες (Mareas) για την εκπαίδευση (Πράσινη), την Υγεία (Λευκή), τους ανέργους (Κόκκινη), τις Δημόσιες Υπηρεσίες (Πορτοκαλιά), τις γυναίκες (Βιολετιά), κ.α.-, το κίνημα των Podemos αναδείχτηκε στη μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών και με το 8% των ψήφων είναι τώρα το τέταρτο κόμμα της χώρας (τρίτο στη Μαδρίτη και σε άλλες μεγάλες πόλεις). Έχοντας καταρτίσει το ευρωψηφοδέλτιό του μετά από ανοιχτές ψηφοφορίες στις οποίες ψήφισαν 33.165 ακτιβιστές των κοινωνικών κινημάτων, το Podemos έκανε μια εντυπωσιακή προεκλογική εκστρατεία (που κόστισε μόλις 130.000 ευρώ) βασιζόμενο στην εθελοντική εργασία των «λεσχών» βάσης του που λειτουργούν ήδη σε πάνω από 400 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά του Ισπανικού Κράτους.

Κύριο χαρακτηριστικό των 5 ευρωβουλευτών του Podemos είναι ότι «πιάνει το χέρι» τους, ότι είναι κατ’εικόνα και ομοίωση των κινηματικών αγωνιστών της βάσης του, ότι δεν είναι ηγέτες «του σωλήνα», καθώς υπάρχουν εξαιτίας των κινημάτων και ελέγχονται συνεχώς από αυτά.

Την Παρασκευή 27/06, περίπου στις 21.30, μετά τη συνέλευση και στο χώρο του φεστιβάλ, θα συζητήσουμε με την παρουσία της Ana σε χαλαρούς ρυθμούς για την πολιτική επικαιρότητα, τα κινήματα και τα τεκταινόμενα στην Ισπανία. Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός: Κρήτη, Νάξος και Ίος διαθέτουν τις καλύτερες παραλίες κατά τους Ελβετούς

Κατάλογο με τα Ελληνικά νησιά που διαθέτουν τις καλύτερες...

Σπάνιες έγχρωμες φωτογραφίες των Χανίων από το 1905 έως το 1926

Τα παλιά Χανιά έρχονται στη ζωή μέσα από τη...

Επιστολή: «Οι προτομές της Πλατείας 1866»

Κύριε Διευθυντά, Εδώ και λίγες μέρες από σήμερα (4-6-2024), επισημαίνουμε...