15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Πρόσφυγες δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς: Προσφέρουν φαγητό από το υστέρημα τους σε άστεγους Έλληνες | Βίντεο

Ημερομηνία:

Τρόφιμα από το υστέρημά τους συγκεντρώνουν πρόσφυγες για να το προσφέρουν στους Έλληνες άστεγους που ζουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Οι πρόσφυγες που ζουν στους καταυλισμούς της Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν καθημερινά άθλιες συνθήκες διαβίωσης πιστεύουν ότι οι άστεγοι είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνους, καθώς η θερμοκρασία τις τελευταίες μέρες βρισκόταν υπό το μηδέν.

Συγκεκριμένα, δύο πρόσφυγες από το Χαλέπι της Συρίας, ο Αντέλ και ο Αντνά, καθημερινά βγαίνουν στους δρόμους για να προσφέρουν φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη, υποστηρίζοντας ότι με τόσο κρύο η πείνα μπορεί να είναι θανατηφόρα.

«Δεν ξέραμε ότι είναι πρόσφυγες. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Έρχονται κάθε μέρα, τρεις φορές, το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ» δήλωσε η Μαλίνα, μητέρα τριών παιδιών.

«Το σημαντικό είναι οι άνθρωποι όχι αν κάποιος είναι πρόσφυγας ή αν είναι Έλληνας. Σημασία έχουν οι άνθρωποι, δεν με ενδιαφέρει αν είναι Έλληνες. Και εγώ είμαι πρόσφυγας και είμαι από την Συρία. Δεν με νοιάζει, είναι όλοι άνθρωποι» επισημαίνει ο Αντέλ.

 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rXuh7xZW_E0″]

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...