14.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Πρόσφυγες πουλούν τα όργανά τους για να έρθουν στην Ευρώπη

Ημερομηνία:

Απίστευτες καταγγελίες, οι οποίες, εφόσον επιβεβαιωθούν, ξεπερνούν κάθε όριο ανεκτικότητας της ανθρώπινης φύσης, έχουν συγκεντρώσει οι ιταλικές αρχές από πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να διασχίσουν με κάθε τρόπο τη Μεσόγειο Θάλασσα, φεύγοντας μακριά από την κόλαση του πολέμου και τη σφαγή που συντελείται από το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια του.

Η κατάθεση σοκ του πρόσφυγα από την Ερυθραία

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός μετανάστη από τη Ερυθραία, όσοι από τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα για τη μετάβασή τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, αναγκάζονται να πουλήσουν τα όργανά τους στους διακινητές, οι οποίοι με τη σειρά τους τα διοχετεύουν στα δίκτυα παράνομου εμπορίου, τα οποία δρουν σε όλο το πλάτος και το μήκος του πλανήτη και αποκομίζουν αστρονομικά κέρδη.

Ο Νουρεντίν Βεχαμπρεντί Αττά, ο οποίος συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές το 2014, είναι ο πρώτος μετανάστης που καταθέτει επισήμως τη θηριωδία που διεξάγεται στο χάος που επικρατεί στην άλλη άκρη της Μεσογείου. Προκειμένου, μάλιστα, να διασφαλιστεί η ζωή του, εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο στην Ιταλία, χρησιμοποιείται κυρίως για υποθέσεις που αφορούν το Μαφία.

Στα 15.000 η τιμή πώλησης

Όπως καταγγέλλει ο πρόσφυγας από την Ερυθραία, όσοι δεν έχουν χρήματα, πουλούν έναντι 15.000 ευρώ τα όργανά τους, κυρίως σε Αιγύπτιους έμπορους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα. Η κατάθεση του Νουρεντίν εντάσσεται στο πλαίσιο μίας μεγάλης επιχείρησης εναντίον των διακινητών στην Ιταλία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 23 ατόμων και την ταυτοποίηση άλλων 15. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, το εγκληματικό γκρουπ απαρτίζεται από 25 άτομα από την Ερυθραία, 12 από την Αιθιοπία και έναν Ιταλό. Οι συγκεκριμένοι ήταν δικτυωμένοι σε πόλεις όπως η Ρώμη, το Παλέρμο, το Αγκριγκέντο, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τον έλεγχο που έγινε στη Ρώμη, βρέθηκαν πάνω από 550.000 ευρώ σε μετρητά.

Πάντως, οι συγκεκριμένες πρακτικές τείνουν να γίνουν συνηθισμένες, αφού παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει και από Σύριους πρόσφυγες που πούλησαν τα νεφρά τους για 5.000 ευρώ.

Μάλιστα, σε σχετικό δημοσίευμα του Spiegel, γίνεται αναφορά σε καμουφλαρισμένα κτίρια που γίνονται τα χειρουργεία. Εκτός από νεφρά, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μάτια. Όλα αυτά, καταλήγουν μετά σε κλινικές των χωρών της Δύσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...