26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Πρόταση για δημιουργία αλληλεγγύης μεταξύ μας

Ημερομηνία:

Με βάση πλέον και τα νέα δεδομένα της απροκάλυπτης πια Γερμανικής κατοχής στη χώρα μας αλλά και την νέα μεγάλη επιτυχία του τερατουργού μας ΓΑΠ με το ‘κούρεμα’ που μας αφαιρεί 100 δις και μας προσθέτει 130, είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι κανενός μας το μέλλον δεν είναι εξασφαλισμένο παραμόνο αν συνεργαστούμε!

Ο αγώνας και η αλληλεγγύη μας έχουν δύο άξονες :

τον πολιτικό –με γενικές και μαζικές κινητοποιήσεις για παρατεταμένες απεργίες, καταλήψεις κρατικών κτιρίων, υπουργείων και άρνηση πληρωμών σε οτιδήποτε αφορά το κράτος

τον κοινωνικό –επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ μας! Πέρα από προσπάθειες όπως το κοινωνικό ιατρείο που γίνονται στη Θεσσαλονίκη και αλλού, την αλληλεγγύη δικηγόρων κτλ, είναι πλέον απαραίτητο να επιδείξουμε αλληλεγγύη και μεταξύ μας, σε πιο άμεσο επίπεδο. Στη γειτονιά, στο σπίτι, στην πολυκατοικία μας. Ένας τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι ο εξής:

οργανώνουμε γενική συνέλευση της οικοδομής μας. Την πρώτη φορά μπορεί να έρθουν λίγα άτομα, την επόμενη θα είναι περισσότερα. Μην πτοείστε! Μιλάμε ανοιχτά για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο καθένας. Να πέσουν οι μάσκες! Να σταματήσουν οι ψευτο-εγωισμοί που δε μας αφήνουν να πούμε ανοιχτά τι θέματα αντιμετωπίζουμε –να πεινάμε αλλά να μη θέλουμε να το δείξουμε! Το ίδιο προτρέπουμε να κάνουν και στις άλλες οικοδομές στον δρόμο μας, στο τετράγωνο, στην γειτονιά μας ολόκληρη. Κάθε οικοδομή ανακηρύσσει κάποιον ως άτομο επικοινωνίας. Όταν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα σίτισης ειδοποιούνται  όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μέσω των ατόμων επικοινωνίας κάθε πολυκατοικίας και κανονίζουμε κάθε μέρα μια διαφορετική οικογένεια να κάνει ένα επιπλέον πιάτο φαί για αυτούς που αντιμετωπίζουν θέμα. Έτσι γίνεται εύκολο το ‘να μην αφήσουμε πραγματικά κανένα παιδί νηστικό’!  Όταν συνεργείο πάει να κόψει το ρεύμα σε κάποιο σπίτι ειδοποιούνται όλοι στην γειτονιά με τον ίδιο τρόπο και εμφανιζόμαστε πενήντα άτομα μπροστά από τη χελώνα της ΔΕΗ…

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥΣ ΜΕ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΦΥΤΑ ΣΕ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΑΥΛΕΣ ΠΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ. ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ!

ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!

Τζένη Γκιούκλη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ