25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη – Επίκεντρο ανοιχτά της Γαύδου

Ημερομηνία:

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη την Τετάρτη το απόγευμα λίγο πριν τις 7:30.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 15 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Γαύδου. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 11,6 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν την Κρήτη, με πολλούς κατοίκους των νομών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου να αναφέρουν ότι ένιωσαν ισχυρή δόνηση.

Σύμφωνα με σεισμολόγους, πρόκειται για ένα σημαντικό σεισμικό γεγονός και θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Σεισμός Γαύδος

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ