15.8 C
Chania
Tuesday, October 29, 2024

Πρώην πεζοναύτης στραγγάλισε άστεγο Αφροαμερικανό στο μετρό της Νέας Υόρκης

Ημερομηνία:

Πλήθος διαδηλωτών απαίτησε χθες να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του πρώην πεζοναύτη, που στραγγάλισε με κεφαλοκλείδωμα άστεγο σε συρμό του μετρό, και να διενεργηθεί έρευνα για τους αστυνομικούς που τον ανέκριναν και τον άφησαν ελεύθερο

«Δικαιοσύνη για τον Τζόρνταν Νίλι» και «Το να είσαι φτωχός δεν είναι έγκλημα» έγραφαν τα πλακάτ των συγκεντρωμένων στο Ουάσινγκτον Σκουέαρ Παρκ. Νωρίτερα, μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Νέας Υόρκης διαδήλωσαν κοντά στο γραφείο της εισαγγελίας του Μανχάταν με τα ίδια αιτήματα. Πολλοί από τους διαδηλωτές αποδίδουν ρατσιστικά κίνητρα στο έγκλημα χαρακτηρίζοντάς το ως «λιντσάρισμα».

Τα στοιχεία του 24χρονου δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ καταγράφηκε σε βίντεο – ντοκουμέντο να ακινητοποιεί τον άτυχο Αφροαμερικανό μέσα στον συρμό του μετρό. Μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Νίλι μπήκε στο βαγόνι και άρχισε να φωνάζει σε επιβάτες ότι δεν έχει να φάει και θα πεθάνει από την πείνα. Μια λογομαχία με τον 24χρονο είχε τραγική κατάληξη, αφού του έκανε κεφαλοκλείδωμα μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Η έκθεση του ιατροδικαστή διαπιστώνει ανθρωποκτονία που επήλθε από στραγγαλισμό. Ο 30χρονος ήταν γνωστή φυσιογνωμία στη Νέα Υόρκη, καθώς συνήθιζε να μιμείται τις χορευτικές φιγούρες του Μάικλ Τζάκσον μέσα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και συρμούς του μετρό.

Η Δημοκρατική βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ – που εκπροσωπεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων περιοχές της Νέας Υόρκης όπου ζουν πολλοί Αφροαμερικανοί, όπως το Μπρονξ και το Κουίνς – τόνισε πως ο Νίλι δολοφονήθηκε και ζήτησε τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δολοφόνου.

efsyn.gr
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ