17.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Πρώτη επιστολή Κατσέλη στους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας: Να στηριχτούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις

Ημερομηνία:

Προς τους εργαζομένους του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας απευθύνεται η πρώτη επιστολή – ανακοίνωση της νέας διοίκησης της τράπεζας, της Λ. Κατσέλη και του Λ. Φραγκιαδάκη.

Σε αυτή υπογραμμίζονται τέσσερις στόχοι:

α) διατήρηση της κερδοφορίας

β) ανάληψη ρόλου στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με τη χρηματοδότηση βιώσιμων επιχειρήσεων,

γ) διαφάνεια, και

δ) συνέχιση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συναισθανόμενοι το μέγεθος της τιμής και της ευθύνης, αναλαμβάνουμε τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου της. Μίας Τράπεζας ιστορικής και πρωτοπόρας, που έχει συνδεθεί με όλες τις σημαντικές στιγμές και τα μεγάλα αναπτυξιακά βήματα της πατρίδας μας.

Η ανάληψη των καθηκόντων μας γίνεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον τόπο, και είναι κοινή μας επιδίωξη να συνεχιστεί αυτή η μακρόχρονη παράδοση ώστε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό Όμιλο που θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το Ανθρώπινο Δυναμικό, όλες και όλοι εσείς, αποτελείτε το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της Τράπεζας και του Ομίλου μας.

Είστε οι σταθεροί μας συνεργάτες, που με τον επαγγελματισμό, την υψηλή κατάρτιση και την αφοσίωσή σας, θα συμβάλλετε καθοριστικά, ώστε να φέρουμε σε πέρας το έργο μας, με αποτέλεσμα η Εθνική Τράπεζα και ο Όμιλος:

– να εξακολουθήσουν να είναι κερδοφόροι, δυναμικοί και φερέγγυοι προς όφελος τόσο των Μετόχων, Πελατών και Εργαζομένων όσο και του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος.

– να συνεχίσουν να είναι πρότυπο χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης με διαφάνεια, λογοδοσία, στηριζόμενοι σε ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου και αποτελεσματικής διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.

– να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας και στον τεχνολογικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, χρηματοδοτώντας και στηρίζοντας βιώσιμες επιχειρήσεις που μπορούν να επανεκκινήσουν την οικονομία, να ενισχύσουν στις εξαγωγές, να τονώσουν τις επενδύσεις και να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας στη χώρα.

– να συνεχίσουν και να διευρύνουν την τεράστια παράδοση και παρακαταθήκη στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στον πυρήνα της αποστολής, του οράματος και της στρατηγικής μας.

Συνιστούν αταλάντευτες επιδιώξεις, ώστε να χτίσουμε έναν Όμιλο ισχυρό, κερδοφόρο, με αναπτυξιακό και ανθρώπινο πρόσωπο.

Με τη δική σας συνεργασία, συμβολή και στήριξη, είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούμε με επιτυχία στις τεράστιες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

left.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φιλόζωοι οι γονείς του 2χρονου που το κατασπάραξε το πίτμπουλ – Το είχαν υιοθετήσει λίγες βδομάδες πριν

Ακόμα και έμπειροι γιατροί και νοσηλευτές στη Ζάκυνθο υπέστησαν σοκ με...

Χανιά: Σύλληψη 23χρονου στον Αποκόρωνα για κατοχή κοκαΐνης και οπλισμό – Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Στη σύλληψη ενός 23χρονου ημεδαπού προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές...

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...