26.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Πρώτοι θάνατοι από κορονοϊό στη Σανγκάη μετά την επιβολή του ακραίου lockdown

Ημερομηνία:

Η Σανγκάη έχει γίνει το επίκεντρο του μεγαλύτερου ξεσπάσματος της νόσου που έχει καταγραφεί στην Κίνα αφότου ο ιός ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019 στην Ουχάν και έχει καταγράψει περισσότερες από 320.000 μολύνσεις με Covid από τις αρχές Μαρτίου που άρχισε η αναζωπύρωση.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα τους πρώτους τρεις θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στη Σανγκάη αφότου επιβλήθηκε lockdown στην κινεζική οικονομική πρωτεύουσα, στα τέλη Μαρτίου.

Ο ασιατικός γίγαντας, όπου οι αρχές συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτική «μηδέν κρουσμάτων» του νέου κορονοϊού, επισήμως έχει καταγράψει 4.641 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 αφότου ταυτοποιήθηκε ο SARS-CoV-2 στο έδαφός της, στην πόλη Γουχάν, στα τέλη του 2019.

Στη Σαγκάη επιβεβαιώθηκαν 19.831 ασυμπτωματικά κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο, από 21.582 το Σάββατο, και 2.417 συμπτωματικούς ασθενείς, από 3.238 την προηγουμένη.

Στη μητρόπολη έχουν γίνει πλέον πάνω από 200 εκατομμύρια εξετάσεις νουκλεϊκού οξέος από τη 10η Μαρτίου, στην προσπάθειά των αρχών να ελέγξουν το σοβαρότερο ξέσπασμα της πανδημίας στην Κίνα μέχρι σήμερα.

Οι δύο προηγούμενοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην Κίνα είχαν ανακοινωθεί στα μέσα του Μαρτίου στην επαρχία Τζιλίν (βορειοανατολικά), που γειτονεύει με τη Βόρεια Κορέα.

Στόχος της Σανγκάης τα μηδενικά κρούσματα μέχρι τις 20 Απριλίου

Ο νέος στόχος της Σανγκάης για «μηδενικά κρούσματα Covid στο επίπεδο της κοινότητας» μέχρι τις 20 Απριλίου ανακοινώθηκε τις τελευταίες ημέρες στα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος και σε οργανισμούς όπως σχολεία, σύμφωνα με τις πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν διότι η πληροφορία δεν έχει κοινοποιηθεί.

Ο κινεζικός ορισμός των μηδενικών κρουσμάτων Covid στο επίπεδο της κοινότητας σημαίνει πως δεν εμφανίζονται νέα κρούσματα έξω από τις περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα

Σε μια ομιλία του, ο γραμματέας του κόμματος στην περιφέρεια Μπαοσάν της Σανγκάης περιέγραψε το νέο στόχο ως διαταγή που ήρθε επειδή η κατάσταση της πόλης έφθασε σε «κρίσιμο σημείο», με την ανησυχία του κόσμου να αυξάνεται και τις πιέσεις στον εφοδιασμό με τρόφιμα.

«Η Ομάδα Εργασίας του Κρατικού Συμβουλίου, η δημοτική επιτροπή του κόμματος και η δημοτική κυβέρνηση ζήτησαν το σημείο καμπής στην επιδημία να υπάρξει την 17η και το επίπεδο των μηδενικών κρουσμάτων Covid να επιτευχθεί την 20η (Απριλίου)», δήλωσε στην ομιλία του ο Τσεν Τζίε.

«Αυτή είναι μια στρατιωτική διαταγή, δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης, μπορούμε μόνο να σφίξουμε τα δόντια και να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη. Μπορεί επίσης να λεχθεί πως αυτή είναι μια ολική επίθεση, μια ύστατη μάχη για να αναστρέψουμε την τάση της επιδημίας», πρόσθεσε στην ομιλία του.

Η κυβέρνηση της Σαγκάης και το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό. Σήμερα δεν κατέστη δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με την περιφερειακή κυβέρνηση της Μπαοσάν εκτός των εργάσιμων ωρών.

ieidiseis.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίζει η «συμμαχία» Πολάκη με «87» – Τους χωρίζει η πρόταση για επίσπευση της κάλπης

Τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του Παύλου Πολάκη με την...

Καλά νέα: Εξιτήριο για την Μαίρη μετά το τραγικό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς στον Γαλατά

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων έλαβε την Πέμπτη η 22χρονη που...

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Χανίων την Τρίτη

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, οι...