14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πρώτος νομός της Κρήτης σε παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό τα Χανιά – 38 πρόστιμα σε 5 μέρες

Ημερομηνία:

Στα Χανιά, φαίνεται, πολλοί συμπολίτες μας πιστεύουν ότι κορωνοϊός δεν υπάρχει ή η αστυνομία έχει υπερβολικό ζήλο στην εφαρμογή του νόμου. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι ο νομος μας είναι ο πρώτος νομός της Κρήτης – και με διαφορά μάλιστα – από τους άλλους νομούς σε παραβάσεις για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από 28 Ιουλίου έως και 3 Αυγούστου στα Χανιά βεβαιώθηκαν συνολικά 38 πρόστιμα, όταν στο Ηράκλειο που έχει διπλάσιο πληθυσμό βεβαιώθηκαν μόλις 26 παραβάσεις. Ιδιαίτερα ψηλά και το Ρέθυμνο με 32 παραβάσεις ενώ ο νομός Λασιθίου έχει 17 παραβάσεις.

Συνολικά στην Κρήτη καταγράφηκαν 113 παραβάσεις μέσα σε 5 ημέρες, αριθμός αρκετά υψηλός.

Πάντως, με μία επίσκεψη στα καταστήματα της πόλης φαίνεται ότι οι πολίτες πλέον φορούν σε πολύ πιο μεγάλη συχνότητα μάσκες.

Συνολικά τα πρόστιμα σε όλη την Κρήτη έφθασαν τα 113 μόνο την προηγούμενη βδομάδα.

Με ανακοίνωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης τονίζει ότι  καθημερινά διενεργούν έλεγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και συστηματικοί σε επιχειρήσεις, καταστήματα, κέντρα διασκέδασης και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως τονίζεται στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα:

“Οφείλουμε όμως όλοι να συστρατευτούμε στην προσπάθεια αυτή, να τηρούμε τους κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Είναι μέτρο που αφορά τη δημόσια υγεία την οποία οπωσδήποτε θα πρέπει να διασφαλίσουμε τηρώντας τους κανονες που θα αποτρέψουν τη διασπορά του κορονοϊού.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...