21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη – Παραμένει στο σπίτι του για ανάρρωση – Γιατί ήλθε μήνυμα στο κινητό των Κρητικών για τον κορωνοϊό;

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη, φαίνεται πως έφτασε ο κορωνοϊός, καθώς το βράδυ της Τετάρτης, είχαμε σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πρόκειται για άνδρα ασθενή που σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έφτασε στο ΠΑΓΝΗ μετά από οδηγίες του γιατρού του, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί.

Ο άνδρας φαίνεται να είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Αθήνα και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόκειται για πλήρως ελεγχόμενο περιστατικό ενώ από το νοσοκομείο είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς ακολουθήθηκε κατά γράμμα το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ως προς την εξέταση του περιστατικού.

Να σημειωθεί οτι ο ασθενής δεν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ωστόσο παραμένει σπίτι του για ανάρρωση με την πορεία της υγείας του να παρακολουθείται.

Γιατί ήλθε μήνυμα στο κινητό των Κρητικών για τον κορωνοϊό ;

Λίγα μόλις λεπτά αφ’ ότου έγινε γνωστό το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε επίπεδο Κρήτης, συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας δέχθηκαν ένα γραπτό μήνυμα στα κινητά τους, η λήψη του οποίου συνοδευόταν από έναν παρατεταμένο οξύ ήχο συναγερμού.

Επρόκειτο για κατεπείγουσα ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 που απευθύνεται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ανά την επικράτεια παρέχοντας οδηγίες, και η αποστολή του συνέπεσε συγκυριακά με τη γνωστοποίηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

“Ευπαθείς ομάδες: Μείνετε σπίτι όσο γίνεται περισσότερο. Γενικός πληθυσμός: Μείνετε σπίτι με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης. Αν έχετε συμπτώματα, μιλήστε με γιατρό πριν πάτε νοσοκομείο. Τηρείτε τους κανόνες υιγεινής. Μην βάζετε εσάς και άλλους σε κίνδυνο”.

πολιτική προστασία μήνυμα
Το γραπτό μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας εστάλη στους πολίτες σε όλη τη χώρα και εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάληψης του γενικού συντονισμού διαχείρισης της κρίσης από τη Γενική Γραμματεία, όπως είχε ανακοινώσει στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...