20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

«Πυρά» ΕΣΗΕΑ κατά Μπογδάνου: Οι ύβρεις, η απόπειρα λογοκρισίας και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι φαινόμενα ανεκτά – Πλήθος αντιδράσεων για την επίθεση στον Μπογιόπουλο

Ημερομηνία:

Την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσαν οι διαδικτυακές εγκλήσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά των δημοσιογράφων Ελευθερίας Κουμάντου, Νίκου Μπογιόπουλου και Μαρίας Δεναξά, η οποία και ανακοίνωσε ότι θα… διεθνοποιήσει τη συμπεριφορά του.

Η Ένωση, σε ανακοίνωσή της «εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους συναδέλφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο και Μαρία Δεναξά απέναντι στις έμμεσες απειλές, την στοχοποίηση και την απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή κυρίου Κων. Μπογδάνου.

Η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας. Οι ύβρεις, η απόπειρα λογοκρισίας και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι φαινόμενα ανεκτά ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία».

Οι απειλές στον Μπογιόπουλο

Σε μια απίθανη απειλή κατά δημοσιογράφου (“Ηρθε και η δική σου ώρα…”!!!) , που εκτοξεύεται δημόσια και μάλιστα από βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, προχώρησε ο Κ.Μπογδάνος εναντίον του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου. 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Μπογδάνος, με ανάρτησή του στο τουίτερ απειλεί τον δημοσιογράφο ότι “σου την χαρίζω χρόνια” και ότι “Ηρθε και η δική σου ώρα…” ενώ από την απειλή δεν λείπει σαν καρύκευμα ολίγη από… ΕΣΣΔ, αντικομμουνισμός επιπέδου… “κομισάριων” και παραλήρημα… μεγαθυμίας με φόντο αλλοπρόσαλλες υστερίες.

Αφορμή για την υπερχείλιση της… δημοκρατικότητας του – και “διανοούμενου” κατά δήλωσή του – βουλευτή, ήταν η ακόλουθη ανάρτηση του Νίκου Μπογιόπουλου στο τουίτερ (18/7/2020):

“Ακούω για “φασίστα”. Για “ρουφιάνο”. Για “γλίτσα”. Για “γελοίο”. Για “προιόν και σύμβολο της παρακμής”. Ολα αυτά είναι σωστά. Βασικά, όμως, το παιδί είναι για λύπηση…”

Για την ανάρτηση αυτή – στην οποία σημειωτέον το όνομα “Μπογδάνος” δεν αναφέρεται  – εμφανίστηκε ο Μπογδάνος την επόμενη μέρα (19/7/2020), στις 2 τα ξημερώματα, να απειλεί τον δημοσιογράφο με τον παρακάτω τρόπο:

“Μπογιόπουλε σου τη χαρίζω χρόνια τώρα κυρίως διότι σε λυπάμαι που από παντού σε πετάνε. Όχι πια. Ήρθε και η δική σου ώρα -με όλο το υλικό που μού´χεις αφιερώσει- να καταλάβεις ότι εδώ δεν είναι ΕΣΣΔ κι εσύ δεν είσαι κομισάριος”.

Επαναλαμβάνουμε, αυτά τα απίθανα (“Ηρθε και η δική σου ώρα…”, “σου τη χαρίζω χρόνια τώρα” κτλ) εκπορεύονται από βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, ο οποίος με αφορμή αναρτήσεις άλλων χρηστών του τουίτερ, τις οποίες παρουσιάζει σαν απειλητικές προς το πρόσωπό του, προχωρεί σε μηνύσεις και οδηγεί χρήστες στο αυτόφωρο…    

Δήλωση Νίκου Μπογιόπουλου 

Πληροφορήθηκα ότι ο εκδιωχθείς από τον ΣΚΑΙ ως φορέας “παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων”  με παρακολουθεί χρόνια και μαζεύει υλικό της δημοσιογραφικής δουλειάς μου. Προφανώς δεν του χρησίμευσε σε τίποτα.  Οσον αφορά τις απειλές, αφού υπογραμμίσω και από εδώ όσα επισημαίνω στο άρθρο μου, ότι δηλαδή “Το θέμα δεν είναι ο Μπογδάνος, το θέμα είναι η ΝΔ”, περιορίζομαι προς το παρόν να σημειώσω: Μπογδάνε, αφού μας ομολόγησες δημόσια ότι στον “φασίστα”, στον “ρουφιάνο”, στον “γλίτσα”, στον “γελοίο”, στο “προϊόν και σύμβολο της παρακμής”, στον “για λύπηση” της ανάρτησής μου, αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, περιττό να σου πω – τώρα που “ήρθε η ώρα μου” – πόσο… σκιάχτηκα. – Νίκος Μπογιόπουλος 

Αντιδράσεις από κόμματα

Το ΚΚΕ μέσω σχολίου που φιλοξενείται στον 902.gr, υπό τον τίτλο «Φανατικός αντικομμουνιστής…» σημειώνει:

902.gr: Φανατικός αντικομμουνιστής…

«Σαν τον παλιό χωροφύλακα που εκτός από ειδικός στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα, μέσα στη γραφικότητά του παρίστανε και το «λαγωνικό» που «μυρίζεται» τα πάντα…

Έτσι λειτουργεί τις τελευταίες μέρες ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος, στοχοποιώντας ασύστολα όποιον θεωρεί ότι «βλάπτει την έννομη τάξη»: Καλεί την εργοδοσία της δημοσιογράφου Ελ. Κουμάντου να της κάνει «συστάσεις» για το τι θα γράφει και πώς θα σχολιάζει τις εξελίξεις, ακόμα και μέσω του προσωπικού της λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εκτοξεύει νομικές απειλές στον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο, ότι «ήρθε η ώρα του», με αφορμή σχόλιο του δημοσιογράφου στο οποίο δεν αναφερόταν καν το όνομά του βουλευτή της ΝΔ, όμως αυτός πρόλαβε να «μυγιαστεί».

Δεν είναι δικομανής, ούτε έχει κάποια μανία καταδίωξης. ‘Ενας φανατικός αντικομμουνιστής είναι, απόλυτα συνεπής με το σύστημα που υπηρετεί. Κι επειδή «ου γαρ έρχεται μόνον», γι’ αυτό και τον είδαμε στην πρόσφατη ξενοφοβική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας, μαζί με τον υπόδικο ναζί Κασιδιάρη, να σιγοντάρουν μια χούφτα «αγαντακτισμένους» ρατσιστές.

Και αντικομμουνιστής λοιπόν και «λαγός» της καταστολής και του αυταρχισμού και συκοφάντης του εργατικού κινήματος… Όλα μαζί τα “καλά” των απολογητών ενός συστήματος σάπιου μέχρι το μεδούλι. Που όσο περισσότερο σαπίζει τόσο πιο πολύ πέφτει και στην ανάγκη περιπτώσεων σαν του Μπογδάνου και των ομοίων του… Κατήφορος δίχως πάτο».

Λιάνα Κανέλλη: Με υφάκι ταγματασφαλίτη η απειλή στο Νίκο Μπογιόπουλο

Η βουλευτής του ΚΚΕ και δημοσιογράφος Λ. Κανέλλη σε δήλωση της στον «Ημεροδρόμο» σημειώνει:

Οι κασιδιαριές μετά την πλατεία Βικτωρίας και με την άδεια του κ. Πέτσα, προφανώς αναβαθμίστηκαν σε μπογδανιές.

Η απειλή στο Νίκο Μπογιόπουλο, με υφάκι ταγματασφαλίτη «ήρθε κι η δικιά σου ώρα», είναι αποκαλυπτική.

Τα συρρικνωμένα φασιστάκια , καλά κρυμμένα εντός -εκτός του κοινοβουλευτικού φαίνεσθαι, άρχισαν να φουσκώνουν επικίνδυνα.

Δε θα τους χαριστούμε…

Λιάνα Κανέλλη
Βουλευτής ΚΚΕ Α Αθήνας

ΣΥΡΙΖΑ: Επιθέσεις Μπογδάνου σε δημοσιογράφους επειδή τολμούν να κάνουν τη δουλειά τους

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αφού πρώτα διαδήλωσε χέρι-χέρι με φασίστες, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, έχει εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κρεσέντο αλλεπάλληλων επιθέσεων και απειλών σε δημοσιογράφους, επειδή τολμούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η πλήρης κάλυψη του κ. Μπογδάνου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ενδεικτική του φιλελευθερισμού της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Η ΝΔ είναι εξαιρετικά φιλελεύθερη, αρκεί να μην τολμήσει κάποιος να της ασκήσει κριτική. Το απέδειξε εξάλλου και με την λίστα Πέτσα – Μητσοτάκη.

Βαρουφάκης: Ο Ν. Μπογιόπουλος ο νέος στόχος του Μπογδάνου

O Γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης με ανάρτηση του, στο Twitter, αναφέρει:

Ο κ. Μπογδάνος, επενδύοντας στην ακροδεξιά ξενοφοβία της ΝΔ, απαιτεί τώρα πογκρόμ δημοσιογράφων. Ο Ν. Μπογιόπουλος ο νέος του στόχος. Το ΜέΡΑ25 συστρατευόμαστε εναντίον της εκκόλαψης του νέου αυγού του ίδιου φιδιού

ΜεΡΑ25: Ποιός ελέγχει τον Μπογδάνο;

Με ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου του ΜεΡΑ25 σημειώνει:

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κρατάει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: είναι ο μόνος δημοσιογράφος που η αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα του κρίθηκε συκοφαντική ακόμα και για το Σκάι, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία μαζί του μετά το σχόλιο του για «πρώην συντρόφους του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που χτύπησαν τον Λουκά Παπαδήμο».

Αυτό λέει πολλά για το πως αντιλαμβάνεται ο (βουλευτής πλέον) Κωνσταντίνος Μπογδάνος τη Δημοσιογραφία: Σαν ένα όπλο σπίλωσης και εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.

Το πρόβλημα δεν είναι του κυρίου Μπογδάνου, ο οποίος ούτε έκρυψε, ούτε δύναται να κρύψει την ατζέντα του, τις ιδεολογικές προτιμήσεις του, και τον προτιμώμενο τρόπο εφαρμογής τους.

Το πρόβλημα, ή ορθότερα, η ευθύνη, βαραίνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Η νωπή ιστορία με τη «λίστα Πέτσα» τεκμηρίωσε τη θέληση του κυβερνώντος κόμματος να ελέγξει την πληροφόρηση των πολιτών μέσω μιας φιλοκυβερνητικής μονοφωνίας των ΜΜΕ εξαγορασμένης με κρατικό χρήμα. Η σιωπή και ανοχή προς τις πρακτικές του κ. Μπογδάνου, σηματοδοτούν απλά ότι η κυβέρνηση συνειδητά θα επιστρατεύει και λίγο «μαστίγιο» εκεί που δε φτάνει το «καρότο».

Εξάλλου πλήθος ιστοσελίδων, μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων με ρεπορτάζ και αναρτήσεις καταδικάζουν την απαράδεκτη στάση του βουλευτή Μπογδάνου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...