16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ για τα τεθωρακισμένα στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΚΚΕ με αφορμή την αποκάλυψη του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ο οποίος γνωστοποίησε ότι αφενός στέλνουμε βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία και αφετέρου ότι αυτά θα αντικατασταθούν με γερμανικά τεθωρακισμένα.

«Μόλις λίγες μέρες αφότου πληροφορηθήκαμε από τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας για την απόφαση Μητσοτάκη να αποστείλει νέο, βαρύτερο οπλισμό στην Ουκρανία, πληροφορούμαστε τώρα από τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι η Ελλάδα θα αποστείλει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία. Και μάλιστα, τεθωρακισμένα χρήσιμα για την άμυνα της χώρας, εξού και η αναπλήρωσή τους από άλλα Γερμανικά τεθωρακισμένα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Θεωρούμε αδιανόητο την είδηση αυτή να τη μαθαίνει ο ελληνικός λαός από τον Γερμανό Καγκελάριο, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είπε κουβέντα στη δική του συνέντευξη.

«Η επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα, άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας αυξάνεται κάθε εβδομάδα που περνά, την ίδια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται η ένταση από την πλευρά της Τουρκίας».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να σταματήσει να παίρνει αποφάσεις εν κρυπτώ για κρίσιμα εθνικά θέματα. Πόσο δε μάλλον που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με επιλογές που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας και είναι σε αντίθεση με τα εθνικά μας συμφέροντα».

Απαιτούμε άμεση ενημέρωση για τον οπλισμό που έχει αποστείλει και θα αποστείλει στην Ουκρανία, όπως κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σεβόμενες τους πολίτες τους.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση απογειώνει την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας μας στη σύγκρουση στην Ουκρανία

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη κι ‘απογειώνει’ την επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτή τη φορά μέσω της αποστολής τεθωρακισμένων οχημάτων. Μάλιστα, το ζήτημα αυτό έγινε γνωστό από τον Γερμανό Καγκελάριο Σόλτς, ανακοινώνοντας και ελληνογερμανική συμφωνία αντικατάστασής τους, ενώ αντίθετα το απέκρυψε ο κ. Μητσοτάκης στη δική του συνέντευξη Τύπου», αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

«Πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη που – πέραν της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ειδικά σε μια περίοδο που γίνονται ακόμη πιο εμφανείς οι κίνδυνοι τέτοιων επιλογών – σχετίζεται άμεσα και με την ίδια την άμυνα της χώρας» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Γι’ αυτό το λόγο, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Άμυνας οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις, τόσο για το περιεχόμενο αυτής της απόφασης, όπως για παράδειγμα για το ποιες ελληνικές μονάδες αφορά η αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, όσο και για τις λεπτομέρειες της ελληνογερμανικής συμφωνίας».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ