24.8 C
Chania
Tuesday, July 9, 2024

Πυρετός ετοιμασιών για τον «Λευκό Αετό»-Στο ΠΒΚ οι S-300 – Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Ημερομηνία:

Η ώρα της άσκησης «Λευκός Αετός» όπως ονομάστηκε η πρώτη δοκιμή των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 PMU-1 στο Πεδίο Βολής Κρήτης, πλησιάζει και εκατοντάδες εκπρόσωποι κρατών από ολόκληρο τον κόσμο, ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για να μεταβούν στα Χανιά την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.
Το ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς πρόκειται για την πρώτη δοκιμή του συγκεκριμένου Ρωσικού αμυντικού συστήματος από ένα κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ.

Πέραν της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, που θα παραστεί σύσσωμη και φυσικά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, έχουν προσκληθεί και έχουν απαντήσει θετικά στην πρόσκληση αυτή όλοι οι Ακόλουθοι Άμυνας των ξένων χωρών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Επίσης θα ταξιδέψουν στην Κρήτη 150 παρατηρητές απ’ όλο τον κόσμο ενώ οι Σύνδεσμοι των Χωρών Χρηστών του ΠΒΚ (NAMFI) ετοιμάζουν ομάδες ενημέρωσης και κάλυψης της Βολής !
Οι εντολές του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου προς τον Διοικητή του ΠΒΚ Ταξίαρχο (ΠΒ) Λάζαρο Σκυλάκη (πρώην Αξιωματικός της 181ΜΒ/ΧΩΚ με τεράστια εμπειρία στις βολές των Α/Α) είναι σαφείς :

Πιστή εφαρμογή των κανόνων Ασφαλείας και τέλεια οργάνωση !

Μοναδική ανησυχία, αποτελούν οι καιρικές συνθήκες (προς το παρον προβλέπεται ασθενής βροχή και ισχυροί βορειάδες για τα Χανιά την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου ) και για κάθε ενδεχόμενο, το Πεδίο Βολής Κρήτης έχει ανακοινώσει την διενέργεια “εκπαιδευτικών βολών στην περιοχή Α του ΠΒΚ, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, απο τις 7 το πρωί μέχρι την Δύση του ηλίου”.
Ήδη, το μεγαλύτερο μέρος της συστοιχίας των S-300 της 11ης Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων που λειτουργεί στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου, αλλά και οι TOR-M1 έχουν μεταφερθεί στα Χανιά συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και συμβατικών οχημάτων της Ασφάλειας, ενώ η μεταφορά των τμημάτων του αμυντικού συστήματος συνεχίστηκε και σήμερα.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντια όχι μόνο στο έδαφος της Κρήτης, αλλά και στον αέρα, αφού η Πολεμική Αεροπορία έχει τεθεί σε ετοιμότητα.

Οι επιτελείς έχουν επεξεργαστεί το σενάριο της άσκησης, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανταποκρίνεται σε «πραγματικές» συνθήκες πολέμου.
Όπως γράφει το defencenet.gr έχει προγραμματισθεί να γίνει η εκτόξευση ενός βλήματος, αλλά δεν αποκλείεται και δεύτερη βολή προκειμένου να διαλυθεί ο εναέριος στόχος. Κανονική προσομοίωση εχθρικού ίχνους. Σαν να πρόκειται δηλαδή για μαχητικό αεροσκάφος που έχει παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.

Οι συνθήκες θα προσεγγίζουν πραγματικό «πολεμικό» σενάριο. Κι αυτό γιατί, ο στόχος θα πετάει σε χαμηλό ύψος και σε μεγάλη απόσταση. Θα γίνει μία βολή δηλαδή όχι για το θεαθήναι, αλλά σαν να υπάρχει πραγματική απειλή για τη χώρα.

Βάσει δε του ρωσικού δόγματος, αντιαεροπορικά TOR-M1 θα προστατεύουν τα S-300. Για τον λόγο αυτό έγινε και η αποστολή του πυραυλικού συστήματος μικρότερους βεληνεκούς στο Πεδίο Βολής της Κρήτης. Η συνεργασία των δύο συστημάτων είναι απολύτως «φονική». Δεν ξεφεύγει τίποτα και αυτά και όπως λένε ρωσικές πηγές, θα το διαπιστώσουν όσοι παρευρεθούν στο ΠΒΚ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελανσόν: Ποιος είναι ο “Ανυπότακτος Γάλλος” που πέτυχε το αδύνατο

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε να επαναφέρει χαμόγελα χαράς και ανακούφισης...

“Η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς Παρατηρητήριο;” – Αντιδράσεις για την κυβερνητική διάταξη

Την ένστασή του στην τροποποίηση του νόμου για τη δημοσιότητα...

Τα ρεκόρ του Ιουνίου – Ο θερμότερος στην ιστορία σε «καυτό» σερί 13 μηνών

Ο φετεινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί...

Όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε δημόσια καταγγελία για τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε περάσει στα ψιλά

Μια δημόσια καταγγελία του αείμνηστου αθλητή και αναπληρωτή εκπροσώπου...