15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πυροβολισμός κατά 16χρονου: Γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του

Ημερομηνία:

Την άμεση έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για την υγεία του 16χρονου Ρομ, ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, και κοινοποίησε στον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, «η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του εκάστοτε διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς».

Οι γιατροί του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

Μάλιστα, την έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος κάνει ακόμη πιο επιτακτική η έντονη φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η ζωή του υποστηρίζεται πλέον από τεχνητά μέσα.

Είναι προφανές ότι οι προηγούμενες δύο ημέρες ήταν δύσκολες για τον χειρισμό τέτοιου είδους καταστάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς ο πυροβολισμός του 16χρονου από τον αστυνομικό, χρονικά συνέπιπτε με την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Και ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες είχε προκαλέσει την οργή των Ρομά, με επεισόδια να σημειώνονται σε πολλές πόλεις της χώρας, αν ανακοινωνόταν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη, θα μπορούσε να είχε ξεσηκώσει τσουνάμι αντιδράσεων στις διαδηλώσεις για τη μνήμη του Γρηγορόπουλου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...