19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επίθεση του Κιέβου απέτυχε, λέει ο Πούτιν – Νέο πακέτο όπλων στέλνουν οι ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση κατά του ρωσικού στρατού αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις απέτυχαν στους στόχους τους παρά τις έντονες μάχες τις τελευταίες τρεις μέρες.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτή η επίθεση έχει αρχίσει. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι χρησιμοποιούνται οι στρατηγικές εφεδρείες του ουκρανικού στρατού» δήλωσε ο Πούτιν σε ρώσους δημοσιογράφους στο Σότσι. «Ο ουκρανικός στρατός δεν πέτυχε τους στόχους του σε κανένα τομέα».

Ο Πούτιν είπε ότι οι μάχες είναι πολύ εντατικές τις τελευταίες τρεις μέρες αλλά ότι «ο εχθρός δεν είχε επιτυχία» σε καμία από τις μάχες.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για το θάρρος και τον ηρωισμό των Ρώσων μαχητών, τη σωστή οργάνωση και διοίκηση και έλεγχο των στρατευμάτων, καθώς και την υψηλή αποτελεσματικότητα των ρωσικών όπλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας γνώρισαν σημαντικές απώλειες που ξεπερνούν σημαντικά τους «κλασικούς» δείκτες. «Δεν θα αναπαράγω τους αριθμούς τώρα, αλλά είναι εντυπωσιακοί», παραδέχτηκε ο πρόεδρος.

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι αυτή η τραγωδία οφείλεται στα γεγονότα που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια και την ευθύνη για αυτά φέρει εξ ολοκλήρου το καθεστώς του Κιέβου, του οποίου η κύρια πηγή ισχύος είναι ένα πραξικόπημα», διευκρίνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη χορήγηση νέου πακέτου βοήθειας ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει κρίσιμης σημασίας ικανότητες αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικά.

Το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας HAWK και πυραύλους, βλήματα πυροβολικού 105 και 203 χιλιοστών, μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα Puma, πυρομαχικά πυραυλικών συστημάτων καθοδηγούμενων με λέιζερ και υποστήριξη στην εκπαίδευση και τη συντήρηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εχθρός προσπάθησε να επιτεθεί σε διάφορους τομείς του μετώπου, συγκεντρώνοντας μεγάλη ποσότητα εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού. Ο ρωσικός στρατός απέτρεψε αυτές τις προσπάθειες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν πέτυχαν τους στόχους τους και υπέστησαν σημαντικές απώλειες – πάνω από 3,7 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό, πάνω από 50 τανκς και άλλο εξοπλισμό σε τρεις ημέρες.

Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε μια νυχτερινή προσπάθεια από ειδικά εκπαιδευμένους εφέδρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να διασπάσουν τις ρωσικές άμυνες στην Ζαπορίζια. Τα ουκρανικά στρατεύματα απέτυχαν. Την τελευταία ημέρα, το Κίεβο έχασε 945 στρατιώτες, 33 άρματα μάχης, 28 οχήματα μάχης πεζικού, 38 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρεις βάσεις πυροβολικού Krab και άλλα όπλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...