19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παντοδύναμος παραμένει ο Πούτιν σύμφωνα με το Βερολίνο

Ημερομηνία:

Καμία ένδειξη εξασθένισης του Βλαντίμιρ Πούτιν, δεκαπέντε μήνες από την έναρξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, δεν εντοπίζει η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας.

Δεν είναι διακριτές ρωγμές σε αυτό που ο επικεφαλής της BND, ο Μπρούνο Καλ, χαρακτήρισε χθες Δευτέρα (22/5) σύστημα του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ομοσπονδιακή Ακαδημία Πολιτικής Ασφαλείας (BAKS) του Βερολίνου.

Η Ρωσία εξακολουθεί πάντα να βρίσκεται σε θέση «να διεξαγάγει πόλεμο μακράς διάρκειας», χάρη ιδίως στους εκατοντάδες χιλιάδες επίστρατους που εντάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της, προειδοποίησε ο Μπρούνο Καλ, κάτι που αφορά επίσης την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών στη χώρα.

Ερωτηθείς πότε ακριβώς η BND γνώριζε πως η Ρωσία θα εξαπέλυε πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της είπε πως «περίπου 14 ημέρες πριν από την έναρξη της σύρραξης, διαπιστώναμε φαινόμενα για τα οποία δεν χωρούσε απολύτως καμία άλλη εξήγηση».

Ο Μπρούνο Καλ απέκρουσε επικρίσεις κατά τις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας είχαν προβλέψει την επίθεση νωρίτερα από αυτήν της Γερμανίας, εξηγώντας πως τέτοιες εκτιμήσεις διατυπώνονται έπειτα από αναλύσεις που γίνονται με βάση τις παρατηρήσεις της καθεμιάς.

Η BND από την πλευρά της έδινε την έμφαση στο γεγονός πως την απόφαση για την επίθεση θα τη λάμβανε ο πρόεδρος Πούτιν. Ο ένοικος του Κρεμλίνου αποφάσισε ζυγίζοντας πολλούς παράγοντες, συνόψισε ο Μπρούνο Καλ, προσθέτοντας με δόση ειρωνείας πως σε αυτούς μάλλον δεν συμπεριλαμβανόταν το να κάθεται να «μετράει πυραύλους και άρματα μάχης».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...