21.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ασφυκτικό κλοιό το Κίεβο – Μάχες γύρω από την πόλη

Ημερομηνία:

Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνουν λόγο επικίνδυνες διαδρομές έξω από το Κίεβο, αναφέροντας τον αυτοκινητόδρομο προς τα δυτικά προς το Ζιτομίρ και την πόλη Μακαρίβ.

Όπως όλα δείχνουν, η μεγάλη ρωσική επίθεση στο Κίεβο επίκειται καθώς τα στρατεύματα παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα.

Επιπλέον, αναφέρονται ως πολύ επικίνδυνες περιοχές προς τα βόρεια της πόλης, τα προάστια Μπούχα, Ιρπίν και Χοστομέλ καθώς και η περιοχή Βισορόντ, αρκετά πιο βόρεια από το Κίεβο.

Όπως επισημαίνει η τοπική αρχή του Κιέβου, υπάρχουν σε εξέλιξη νέες μάχες γύρω από το Μπροβάρι, που βρίσκεται κοντά στον Δνείπερο, στα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα η μεγάλη φάλαγγα των ρωσικών τεθωρακισμένων εμφανίζεται να οδεύει προς το Κίεβο. Ωστόσο, μετά από πολλές ημέρες ακινησίας της φάλαγγας, οι Ουκρανοί υποστήριξαν σήμερα πως βομβάρδισαν το συγκεκριμένο κονβόι σε ενέδρα.  Όπως λένε οι Ουκρανοί ο συνταγματάρχης, Αντρέι Ζαχάρωφ, διοικητής του συντάγματος αρμάτων μάχης, σκοτώθηκε στην ενέδρα αυτή.

Οι ίδιες μεταδόσεις έδειξαν ότι η στήλη υπέστη σοβαρές απώλειες, με ένα άρμα και ένα τεθωρακισμένο όχημα να καταστραφούν.

Θα επιχειρηθεί απομάκρυνση αμάχων και σήμερα

"google ad"

«Η απομάκρυνση των αμάχων μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων από την Μπούχα, την Ιρπίν, το Χοστομέλ και την Μποροντιάνκα είναι προγραμματισμένη για σήμερα», λέει η τοπική αρχή μετά την περιορισμένης επιτυχίας εκκένωση αμάχων από αυτές τις περιοχές χθες Τετάρτη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ο «κύριος στόχος των Ρώσων είναι η κατάληψη του Κιέβου».

«Από την πρώτη ημέρα του πολέμου, στόχος τους ήταν να περικυκλώσουν το Κίεβο και να συνεχίσουν την επίθεση, ανατρέποντας την κυβέρνηση», είπε ο ίδιος. .

«Τα σχέδιά τους δεν υλοποιήθηκαν, χάρη στους ανθρώπους μας που είναι τώρα στη Μπούχα, στο Βορζέλ, στην Ιρπίν, το Χοστομέλ, εκεί όπου γίνονται σφοδρές μάχες. Οι άνθρωποί μας ματαιώνουν όλα τα σχέδια για κατάληψη του Κιέβου», είπε ο Κλίτσκο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην απομάκρυνση των προσφύγων.

«Κάθε δευτερόλεπτο ένας κάτοικος του Κιέβου φεύγει από την πόλη, υπάρχουν αυτή τη στιγμή λιγότεροι από 2 εκατομμύρια κάτοικοι που παραμένουν», προσθέτοντας «τώρα το Κίεβο έχει μετατραπεί σε οχυρό, κάθε δρόμος και κάθε κτίριο», κατέληξε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές...

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το...

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει...

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι...