16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Λήμνο το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «Χάρυ Τρούμαν»

Ημερομηνία:

Στη Λήμνο βρίσκεται το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «Χάρι Τρούμαν» πραγματοποιώντας ασκήσεις στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αη Στράτη.

Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ, από το έδαφος της χώρας μας, προσπαθούν να στείλουν μήνυμα προς τη Ρωσία ότι παρακολουθούν στενά τον πόλεμο στην Ουκρανία και βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από το σημείο των επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας, όπου τα F-18 και τα F-35 που μεταφέρει κάνουν εναέρια περιπολία για παν ενδεχόμενο.

Σημειώνεται πως από σήμερα και έως τις 20 Μαρτίου υπάρχει ενεργοποιημένο πεδίο βολής στο Μυρτώο Πέλαγος, όπου τα F-18 του «Χάρι Τρούμαν» θα ασκούνται σε βολές.

Το αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 103.000 τόνων, αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και κινείται με ισχύ που δίνουν οι δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες του. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78, ενώ το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4,5 στρέμματα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ