22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας το Πολεμικό Ναυτικό – Στην Ανατολική Μεσόγειο η φρεγάτα «Ψαρά» με πλοία του ΝΑΤΟ

Ημερομηνία:

Σε κατάσταση Αυξημένης Ετοιμότητας έχει τεθεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό όπως και όλο το ΝΑΤΟ, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ του Ισραήλ και το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας βρίσκεται σε επαγρύπνηση, όπως και όλη η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η φρεγάτα «Ψαρά» είναι στην Ανατολική Μεσόγειο στη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ μαζί με πλοία και άλλων κρατών-μελών.

Προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Ισραήλ πλεει ήδη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford με πλοία συνοδείας, που μπήκαν ήδη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αναπτυχθεί 1 αεροπλανοφόρο, 7 αντιτορπιλικά, 4 φρεγάτες και 1 καταδρομικό, καθώς και άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, πλοίων υποστήριξης και αεροσκαφών καθώς και η αερομετεφερόμενη Ομάδα Κρούσης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι είναι στο πλευρό του Ισραήλ και ότι είναι καθήκον του να απαντήσει στις επιθέσεις της Χαμάς τονίζοντας ότι θα στέλνει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια. «Το Υπουργείο Άμυνας έχει μεταφέρει την ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρων USS Gerald R. Ford στην ανατολική Μεσόγειο και έχει ενισχύσει την παρουσία των μαχητικών μας αεροσκαφών. Και είμαστε έτοιμοι να μετακινήσουμε πρόσθετα μέσα όπως απαιτείται» δήλωσε Αμερικανός πρόεδρος.

Ακόμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αυξάνουν την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και αναχαιτιστικών για την ενίσχυση του «σιδερένιου θόλου». Προειδοποίησε επίσης τυχόν εχθρικά μέρη να μην εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο Ισραήλ.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...