14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πόλεμος μέσα στην παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη – ΚΙΝΑΛ: “Συμμετέχουν άνθρωποι που δίχασαν τις τοπικές κοινωνίες λειτουργώντας ως κομισάριοι του ΣΥΡΙΖΑ”

Ημερομηνία:

Δεν είναι εύκολη, φαίνεται, η συνύπαρξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ μέσα στην περιφερειακή παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη «Κρήτη, η ζωή μας».

Με μια σκληρή ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι ο νυν περιφερειάρχης «εξαπατήθηκε και υπήρξε θύμα άγριας εκμετάλλευσης» από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρεται επίσης ότι στο ψηφοδέλτιο Αρναουτάκη «συμμετέχουν άνθρωποι που δίχασαν τις τοπικές κοινωνίες λειτουργώντας ως κομισάριοι του ΣΥΡΙΖΑ»

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ ο Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε δημόσια ότι στην περιφερειακή ενότητα Χανίων οι Αντιπεριφερειάρχες θα προέρχονται από τον χώρο του Κινήματος Αλλαγής με το ΚΙΝΑΛ να καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τους υποψήφιους που προέρχονται από τον χώρο του απομονώνοντας τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Βαδίζοντας προς την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, μπορούμε εύκολα πλέον να διαπιστώσουμε την προχειρότητα και τις σκοπιμότητες που εκφράζει ο “Κλεισθένης”. Ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί έλλειμμα δημοκρατίας και αναδεικνύει τον εκβιασμό και την συναλλαγή, κάτι που βεβαίως εκφράζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να δοθεί η μάχη για την στρατηγική ήττα της κυβέρνησης .

Σε επίπεδο Περιφέρειας  Κρήτης, η συνεργασία του περιφερειάρχη Κρήτης και εκ νέου υποψηφίου Σταύρου Αρναουτάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε εσφαλμένες εντυπώσεις και σηματοδότηση. Ο κος Αρναουτάκης όταν εξήγγειλε την εκ νέου κάθοδό του, αναφέρθηκε στον συνδυασμό  του ως “Εθνική Κρήτης” , προσπαθώντας να τονίσει τον υπερκομματικό και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του και πολύ σωστά έκανε. Πράγματι ένα αυτοδιοικητικό προοδευτικό ψηφοδέλτιο πρέπει να εκφράζει όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού προοδευτικού τόξου και δεν πρέπει να αμαυρώνεται από κομματικούς εντολοδόχους. Δυστυχώς, ο κος. Αρναουτάκης, στην προσπάθεια του να διευρύνει πολιτικά και κοινωνικά το ψηφοδέλτιό του συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο εξαπατήθηκε και υπήρξε θύμα άγριας εκμετάλλευσης. Βρέθηκε να είναι κομμάτι της “Προοδευτικής Συμμαχίας” του κου. Τσίπρα, μαζί με τους υπόλοιπους “Τσιριμώκους”, Ξενογιαννακοπούλου, Τόλκα, Μωραϊτη, Θεοχαρόπουλο, Ραγκούση κ.λ.π., να αποτελεί μέρος του προεκλογικού αγώνα του πρωθυπουργού, να εργαλειοποιηθεί ως περιφερόμενος εγκαινιαστής ημιτελών έργων και του επιβλήθηκαν ως υποψήφιοι αμιγώς κομματικά και οργανωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διαστρέβλωσαν το δημοκρατικό ήθος του ψηφοδελτίου του και το μετουσίωσαν σε κομματική επιλογή.

Στο ψηφοδέλτιο του κου. Αρναουτάκη συμμετέχουν πλέον άνθρωποι που δίχασαν τις τοπικές κοινωνίες λειτουργώντας ως  κομισάριοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τους υποψηφίους που προέρχονται από τον χώρο του Κινήματος Αλλαγής και να εκμεταλλευτούν την πετυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή τους.

Μετά την δημόσια δήλωση του κου Αρναουτάκη ότι στην περιφερειακή ενότητα Χανίων οι αντιπεριφερειάρχες θα προέρχονται από τον πολιτικό και κοινωνικό χώρο του Κινήματος Αλλαγής, ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολίτες να στηρίξουν τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη, “Κρήτη, η ζωή μας” ψηφίζοντας τους υποψήφιους που προέρχονται από τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο του Κινήματος Αλλαγής και έχουν αποδεδειγμένη πετυχημένη αυτοδιοικητική διαδρομή στα δρώμενα της Περιφέρειας Κρήτης, απομονώνοντας και καταδικάζοντας τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική επιβίωση των στελεχών του

Τέλος, να αναφέρουμε, ότι παρόμοια στάση φαίνεται ότι τηρεί και ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ο βουλευτής Χανίων και Υπ.Εν. κ. Γ. Σταθάκης προχωρά σε επίσκεψη στο ΜΑΙΧ μόνο με τους υποψήφιους του συνδυασμού που συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ