22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Πώς έσωσα τη γυναίκα από βέβαιο πνιγμό” – Συγκινητική εξομολόγηση του Κώστα Βαρουχάκη

Ημερομηνία:

Το ρόλο του σωτήρα ανέλαβε ο αθλητής του τριάθλου Κώστας Βαρουχάκης, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή μιας γυναίκας που κινδύνευσε με πνιγμό την ώρα που έτρωγε σε εστιατόριο στο λιμάνι των Χανίων το περασμένο Σάββατο.

Ο τριαθλητής από την Κίσαμο Χανίων ο οποίος έδρασε ενστικτωδώς, εφάρμοσε τη λαβή Χάιμλιχ στη γυναίκα που είχε χάσει τις αισθήσεις της.

«Έδρασα ενστικτωδώς εκείνη τη στιγμή. Η γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της και θυμάμαι ότι ήταν μια άλλη γυναίκα πάνω από το κεφάλι της που την πίεζε στο θώρακα και φώναζε αν μπορει κάποιος να βοηθήσει. Επικράτησε πανικός, ο κόσμος ούρλιαζε αλλά εγώ έτρεξα κατευθείαν να βοηθήσω χωρίς να το σκεφτώ» περιγράφει τα όσα συνέβησαν ο Κώστας Βαρουχάκης.

«Εφάρμοσα τη λαβή Χάιμλιχ που θα έπρεπε όλοι να γνωρίζουμε σε τέτοιες περιπτώσεις,την πίεσα στην κοιλιά και όχι στον θώρακα όπως κάνουν πολλοί και κατευθείαν η γυναίκα έβγαλε το φαγητό κι άρχισε να παίρνει ανάσες. Συνήλθε αμέσως» προσθέτει.

«Τα παιδιά της, τα οποία ήταν σοκαρισμένα άρχισαν να την αγκαλιάζουν γιατί είχαν φοβηθεί. Εκείνη όμως δεν θυμόταν τίποτα. Στεκόμασταν όλοι πάνω από το κεφάλι της και η γυναίκα είχε απορήσει. Θυμάμαι ότι έλεγε χαριτολογώντας “τι έγινε ρε παιδιά και είστε όλοι μαζεμένοι πάνω από το κεφάλι μου; Με βγάλατε κανένα καλό βίντεο να δω πως ήμουν;”» συνεχίζει την περιγραφή του, ο Κώστας Βαρουχάκης και αναφέρει:

«Εγώ μετά έφυγα και πιστεύω ότι ο οποιοδήποτε θα έκανε το σωστό για να σωθεί η γυναίκα. Όλοι μου δίνουν συγχαρητήρια γιατί έσωσα τη ζωή μιας γυναίκας αλλά δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό που έχει συμβεί. Έχω ζήσει πολλές μέρες κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχω μάθει να αγαπώ τον εαυτό μου και να αγαπώ και να βοηθάω τον συνάνθρωπό μου».

 

athlitis

Ο τριαθλητής που δεν συνηθίζει να προβάλει τα κατορθώματά του, έχει στο ενεργητικό του, εκτός από τερματισμούς σε μαραθωνίους και πολλούς αγώνες τρεξίματος, τερματισμούς σε IRONMAN στην Νότια Αφρική και σε Διπλό Ironman στη Λιθουανία.

Έχει τρέξει απ’ άκρη σ’ άκρη την Κρήτη, έχει κολυμπήσει 25 χλμ. από την παραλία του Μπάλου στην πόλη της Κισάμου και έχει συμμετάσχει σε πολλές αθλητικές δράσεις για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...