23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Πώς θα μετατρέψουν τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχείο όταν δεν επιτρέπεται;

Ημερομηνία:

Συνεχίζει να προκαλεί εντύπωση και να δημιουργεί αντιδράσεις ο τρόπος με τον οποίο έγινε η εκκένωση της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά. Ο λόγος; Ότι αυτή η εκκένωση έγινε στα πλαίσια “εκπόνησης μελέτης αποκατάστασης των κτιρίων των παλαιών Στρατώνων, των παλαιών Φυλακών και του διατηρητέου Μνημείου της πρώην V Μεραρχίας στο λόφο Καστέλλι, στην παλιά πόλη Χανίων και αλλαγή χρήσης σε παραδοσιακό ξενοδοχείο Α ́ τάξης με ανάδοχο φορέα την Belvedere ΕΠΕ”.

Αυτό όμως δεν είναι εφικτό. Δε μπορούν (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) τα κτίρια αυτά να μετατραπούν σε ξενοδοχείο αφού δεν το επιτρέπει το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Χανίων που είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί στο συγκεκριμένο χώρο να γίνουν τουριστικές δραστηριότητες και δεν το επιτρέπει και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Επίσης, δεν το επιτρέπουν οι όροι της παραχώρησης των κτιρίων στο Πολυτεχνείου Κρήτης που αναφέρουν ρητά ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ως εκ τούτου, προκαλεί μεγάλη εντύπωση το έγγραφο το οποίο υπογράφει η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Ερευνών Αναστήλωσης και Προδιαγραφών Ουρανία Τσερπέλη (χημικός μηχανικός) του Υπουργείου Πολιτισμού σύμφωνα με το οποίο χορηγήθηκε άδεια για εργασίες στα κτίρια με σκοπό τη μετατροπή τους σε ξενοδοχείο.

Άραγε, τι ακριβώς έχει συμβεί; Πώς γίνεται αυτά που αποφασίζουν κρατικοί φορείς να αναιρούνται από υπηρεσίες του ίδιου κράτους; Έγινε κάποιο λάθος από την εν λόγω υπηρεσία ή υπάρχει κάτι άλλο;

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ