17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Πώς θα προχωρήσουν εργασίες στα κτίρια στο Λόφο Κασέλι χωρίς να γνωρίζεται ποια θα είναι η χρήση τους;

Ημερομηνία:

Σήμερα ξεκίνησαν εργασίες στα κτίρια στο Λόφο Καστέλι, παρά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών. Οι εργασίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν διερευνητικές και αφορούσαν την πιθανότητα εύρεσης αρχαιολογικών μνημείων.

Γι’ αυτό άλλωστε βρισκόταν εκεί και εκπρόσωπος της Εφορίας Αρχαιοτήτων για να επιβλέπει τις εργασίες.

Το πιο μεγάλο ζήτημα αφορά τις εργασίες σχετικά με το κτίριο στα πλαίσιο αλλαγής χρήσης του για να χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο, κάτι που δεν επιτρέπεται από τις πολεοδομικές διατάξεις.

Όπως μας είπε γνωστός πολιτικός μηχανικός της πόλης, όταν πηγαίνεις σε ένα κτίριο για να πάρεις δείγματα, ουσιαστικά πληγώνεις το μνημείο. Τα φορτία είναι διαφορετικά όταν σκοπεύεις να δημιουργήσεις μία βιβλιοθήκη και πολύ διαφορετικά όταν θέλεις να φτιάξεις ένα ξενοδοχείο. Όποτε, το ερώτημα που τίθεται είναι, πώς γίνεται να προχωρήσουν εργασίες χωρίς να έχει πρώτα καθοριστεί ξεκάθαρα ποια θα είναι η χρήση του κτιρίου;

Αυτή τη στιγμή, η χρήση του κτιρίου ως ξενοδοχείο δεν είναι νόμιμη και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα η υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να δίνει έγκριση για εργασίες.

Αυτό βεβαίως μπορεί να αλλάξει, με παρέμβαση Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής.

Αν ο Υπουργός πει ότι εγώ το σχέδιο πόλης που αποφάσισαν οι δημοτικές αρχές το τροποποιώ και επιτρέπω να γίνει στα κτίρια αυτά ξενοδοχείο, το πρόβλημα λύνεται.

Μπορεί λοιπόν να προχωρήσουν οι εργασίες μόνο αν υπάρξει παρέμβαση σε επίπεδο Κεντρικής Κυβέρνησης. Αλλά μία τέτοια κυβερνητική παρέμβασή θα αποτελεί ουσιαστικά κατάργηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας στο νομό Χανίων, από αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων μέχρι την εκφρασμένη βούληση φορέων, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μίας ιδιωτικής εταιρείας.

Για να φτιαχθεί ένα ακόμα ξενοδοχείο στο πιο ιστορικό σημείο της πόλης των Χανίων.

Αλλά αν συμβεί αυτό, αυτό θα είναι ξεπεσμός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...