14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πώς και πού θα ψηφίσετε για νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στα Χανιά

Ημερομηνία:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Νομού Χανίων με δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της διαδικασίας για την ανάδειξη νέου αρχηγού στο κόμμα:

Η επιτροπή αποτελείται από τους Λιονακη Μανούσο, Νικηφορακη Ιωάννη , Ξενάκη Ιωάννη , Παυλαντωνεα Ρούλα, Χαριτακη Μακρακη Χρύσα και Χριστόπουλο Λάμπη.

Εφόσον δεν αναδειχθεί πρόεδρος κατά την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου 2021, θα επαναληφθεί η διαδικασία σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι θα έχουν ήδη ψηφίσει στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Το ωράριο θα είναι από τις 7.00 πμ εως 19.00 μμ. .

Προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες οργάνωσης και υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταβάλουν υποχρεωτικά το ποσόν των 3 ευρω , μονάχα και την εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκέμβριου 2021.»

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν:

Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο.

Και οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε ΗΠΑ, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Στο Νομό Χανίων τα εκλογικά κέντρα στα οποία θα στηθούν  κάλπες  στις 5 και 12 Δεκεμβρίου 2021 για την εκλογή ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Κινήματος Αλλαγής θα είναι :

  1. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΚΥΔΩΝΙΑΣ 29  –  2 ΚΑΛΠΕΣ
  2. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  –  2 ΚΑΛΠΕΣ
  3. ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ – ΠΥΘΑΡΙ  –  2 ΚΑΛΠΕΣ
  4. Πρώην δημαρχείο Κεραμειών -ΓΕΡΟΛΑΚΚΟΣ  –  1 ΚΑΛΠΗ
  5. Πρώην δημαρχείο Νέας Κυδωνίας- ΓΑΛΑΤΑΣ   –  1 ΚΑΛΠΗ
  6. Πρώην δημαρχείο Σούδας- ΣΟΥΔΑ   –   2 ΚΑΛΠΕΣ
  7. Δ.Ε. ΘΕΡΙΣΣΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΡΙΣΣΣΟΥ – ΒΑΜΒΑΚΟΠΟΥΛΟ  –  1 ΚΑΛΠΗ
  8. Δ.Ε. ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΥΑΧ  –  2 ΚΑΛΠΕΣ
  9. Πρώην Δημαρχείο Καλυβών- ΚΑΛΥΒΕΣ   –  1 ΚΑΛΠΗ
  10. ΒΡΥΣΕΣ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ  –  1 ΚΑΛΠΗ
  11. ΒΑΜΟΣ – ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΜΟΥ  –  1 ΚΑΛΠΗ
  12. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ -ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ ΚΑΝΔΑΝΟΥ  – 1 ΚΑΛΠΗ
  13. ΚΑΝΔΑΝΟΣ- ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΝΔΑΝΟΥ –  1 ΚΑΛΠΗ
  14. ΚΑΣΤΕΛΙ -ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ  – 1 ΚΑΛΠΗ
  15. ΕΛΟΣ -ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΝΝΑΧΩΡΙΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ) – 1 ΚΑΛΠΗ
  16. Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑ -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΛΕΜΕ  – 1 ΚΑΛΠΗ
  17. Δ.Ε. ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ- ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ – ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ  – 1 ΚΑΛΠΗ
  18. Δ.Ε. ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ-ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ  – 1 ΚΑΛΠΗ
  19. Δ.Ε. ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ – ΚΕΠ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ  – 1 ΚΑΛΠΗ
  20. ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΩΡΑΣ ΣΦΑΚΙΩΝ – ΣΦΑΚΙΑ  – 1 ΚΑΛΠΗ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ