18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πώς να κάνεις το βιογραφικό σου πιο μοντέρνο

Ημερομηνία:

Στη σύγχρονη αγορά εργασίας πρέπει και η φόρμα βιογραφικού σου να είναι μοντέρνα, ώστε να ξεχωρίζει και να αναδεικνύει τις καλύτερες πτυχές του εαυτού σου.

Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε συμβουλές για το πώς να κάνεις το βιογραφικό σου πιο μοντέρνο και να αυξήσεις τις πιθανότητες να κερδίσεις τη θέση εργασίας των ονείρων σου.

Βρες ένα σύγχρονο template

Τα τελευταία χρόνια, είχε επικρατήσει το Europass, η φόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στόχο είχε να τυποποιήσει το βιογραφικό σημείωμα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της απασχολησιμότητας. Το Europass δίνει ακόμη μια καλή εικόνα για το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό, ωστόσο η εμφάνισή του θεωρείται πλέον ξεπερασμένη.

Και είναι λογικό. Πώς θα ξεχωρίσεις, έαν το βιογραφικό σου μοιάζει αισθητικά με όλα τα υπόλοιπα;

Έτσι, λοιπόν, καλό θα ήταν να επενδύσεις στην ανανέωση της εμφάνισής του, είτε εφαρμόζοντας κάποια πιο μοντέρνα, έτοιμη φόρμα είτε σχεδιάζοντάς το.  Φρόντισε ώστε να αποπνέει επαγγελματισμό, αλλά να αναδεικνύει και πτυχές του χαρακτήρα σου, επιλέγοντας τα κατάλληλα χρώματα και μια ωραία γραμματοσειρά.

Ανάδειξε την ψηφιακή σου παρουσία

Σήμερα είναι σύνηθες η πρώτη επαφή με έναν υποψήφιο εργοδότη να γίνεται με την αποστολή ενός βιογραφικού σε ψηφιακή μορφή. Το γεγονός αυτό ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες, καθώς μπορείς να ενσωματώσεις χρήσιμους συνδέσμους προς το portfolio σου, το προφίλ σου στο LinkedIn ή ακόμη και την προσωπική σου ιστοσελίδα. Φυσικά, όλα τα παραπάνω θα πρέπει να φροντίσεις να είναι ενημερωμένα.

Έτσι, με ένα κλικ, ο υποψήφιος εργοδότης θα μπορεί να λάβει μια πιο πλήρη εικόνα για την προϋπηρεσία σου ή τη δουλειά σου, με τον πιο σύγχρονο και ενδεδειγμένο τρόπο.

Ενσωμάτωσε μπάρες δεξιοτήτων

Μπορεί πολλοί να έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα με εσένα, αλλά ξέρεις τι δεν έχουν; Τις δεξιότητές σου.

Σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά εργασίας, δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα και η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του κατάλληλου προσωπικού. Μέχρι πρότινος, αυτό ήταν κάτι που αξιολογούνταν στο στάδιο της συνέντευξης.

Ο καλύτερος τρόπος για να προβάλλεις τις δεξιότητές σου, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου βιογραφικού σημειώματος, είναι να ενσωματώσεις ένα μικρό γράφημα με μπάρες, όπου κάθε μια θα αντιστοιχεί σε μία δεξιότητα που θέλεις να αναδείξεις. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να δώσεις μια ρεαλιστική εικόνα των δεξιοτήτων σου με οπτικό τρόπο, οπότε φρόντισε να υπάρχει μια διαβάθμιση και να μην είναι όλες οι μπάρες στο μέγιστο επίπεδο.

Τι θα έλεγες για ένα διαδραστικό βιογραφικό;

"google ad"

Ναι, κι όμως υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερα απαιτητικό στη σχεδίαση, ειδικά εάν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις, παρόλ’ αυτά είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή.

Για τον σχεδιασμό ενός διαδραστικού βιογραφικού μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο δημοφιλές σχεδιαστικό πρόγραμμα, όπως το InDesign της Adobe, ενώ με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις πληθώρα από οδηγούς που θα σε βοηθήσουν να το σχεδιάσεις βήμα προς βήμα.

Κι αν σου φαίνεται ότι αυτό ξεπερνά τις δυνατότητές σου, μπορείς να απευθυνθείς και σε κάποιον ειδικό, ώστε να σχεδιάσει για σένα το τέλειο διαδραστικό βιογραφικό. Πρόκειται για μια επένδυση που σίγουρα δε θα μετανιώσεις.

Εφάρμοσε τα παραπάνω για να κάνεις το βιογραφικό σου πιο μοντέρνο και αντιμετώπισε με αυτοπεποίθηση τη δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία της εύρεσης εργασίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ