28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

“Πώς πετάτε τον κόσμο μες στη θάλασσα;”: Η φάρσα στον Παϊτέρη που έγινε πραγματικότητα

Ημερομηνία:

Το τραγικό γεγονός με τον θάνατο του επιβάτη τον οποίο πέταξαν από την καταπακτή μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon έφερε στη μνήμη μία φάρσα που είχε γίνει από την εκπομπή “Μπαμ” με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο στον γνωστό τραγουδιστή Βασίλη Παϊτέρη.

Ο γνωστός ερμηνευτής ταξίδευε με το πλοίο της γραμμής όταν κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του καραβιού ξεκίνησαν να κάνουν ελέγχους για εισιτήρια. Τον πρώτο επιβάτη που βρήκαν χωρίς εισιτήριο, τον άρπαξαν και χωρίς δεύτερη σκέψη τον πέταξαν στη θάλασσα. Ο Βασίλης Παϊτέρης άρχισε να διαμαρτύρεται όμως πριν προλάβει να ζητήσει εξηγήσεις έπιασαν και έναν δεύτερο και τον πέταξαν και αυτό στη θάλασσα. Ο τραγουδιστής εξεράγη θέτωντας το ερώτημα “πώς πετάτε τον κόσμο μες στη θάλασσα; Σε ποια εποχή ζούμε; Είσαστε καλά ρε;” με το μέλος του πληρώματος να απαντά: “έχω εντολή από τον καπετάνιο” και μετά “Ξέρετε τι λεφτά χάνει το κράτος; Λένε ότι θα πληρώσουν μετά, αλλά δεν πληρώνουν”.

Η φάρσα τελειώνει με την εμφάνιση του Φερεντίνου που υποδύεται τον καπετάνιο. Όμως αυτό που συνέβη στον Πειραιά δυστυχώς δεν ήταν φάρσα. Ήταν ένα έγκλημα χωρίς λογική. Απάνθρωπο και βίαιο.

Το γεγονός ότι ενώ ο άνθρωπος άφηνε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα η εταιρεία με ανακοίνωσή της έλεγε στους επιβάτες ότι για την καθυστέρηση απόπλου του πλοίου “το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη” ρίχνοντας την ευθύνη στον νεκρό, αν μη τι άλλο αποτυπώνει μία βαρβαρότητα που ξεπερνά κάθε μορφής φάρσα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ