19.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Πώς σπρώχνουν τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση

Ημερομηνία:

Μία ιστορία μας είπε πολίτης που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται να κάνει μαγνητική.

Όπως μας είπε, αρχικά προσπάθησε να κάνει τη μαγνητική στο νοσοκομείο Χανίων. Όμως τον ενημέρωσαν ότι ελεύθερο ραντεβού υπάρχει μετά τον Μάη!

Έτσι, αποφάσισε να απευθυνθεί σε ιδιωτική κλινική, για την οποία, επειδή είναι ασφαλισμένος, θα πλήρωνε το ποσό των 35 ευρώ και όχι των 205 ευρώ που θα έπρεπε να πληρώσει αν ήταν ανασφάλιστος.

Όμως, όταν πήγε εκεί, πληροφορήθηκε ότι δε μπορεί να κάνει τη μαγνητική όποτε θέλει αλλά πρέπει να περάσει μία συγκεκριμένη ημέρα στην οποία κλείνονται τα ραντεβού για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ. Όπως τον ενημέρωσαν, πιθανότατα θα μπορέσει να κάνει τη μαγνητική “κάπου μέσα στο Νοέμβρη” ανάλογα με τη σειρά προτεραιότητας και τις ώρες που υπάρχουν για τους ασφαλισμένους σε δημόσιο φορέα.

Την ίδια στιγμή, ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές εταιρείες, πληρώνουν πολύ χαμηλότερα ασφάλιστρα και έχουν άμεση εξυπηρέτηση χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε ουρές σε ιδιωτικές κλινικές.

Αναρωτιέται ο πολίτης, τελικά, το δίκαιο δε θα ήταν αυτός που πληρώνει τόσο σημαντικά ποσά για την ασφάλισή του να απολαμβάνει καλές υπηρεσίες υγείας, ειδικά όταν τα χρήματα που δίνει δεν πάνε στους τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών αλλά στα δημόσια ταμεία; Ή είναι τελικά αναπόφευκτο να πληρώνει ο πολίτης ως τιμωρία περίπου το δημόσιο ασφαλιστικό τομέα και για να έχει καλές υπηρεσίες υγείας να πρέπει ταυτόχρονα να πληρώνει και ένα ιδιωτικό φορέα;

Τα τόσα σημαντικά ποσά που δίνουν οι Έλληνες πολίτες για την ασφάλισή τους, πού πάνε; Εφόσον υπάρχει ανάγκη για εξετάσεις με μαγνητικούς τομογράφους, το λογικό δε θα ήταν να υπάρχουν επιπλέον μηχανήματα στο νοσοκομείο, για να μη χρειάζεται ο πολίτης να περιμένει μέχρι τον Μάη ή να απευθύνεται σε ιδιωτικές κλινικές;

Εύλογα ερωτήματα…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...