19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Π. Καμμένος: Να καταργηθεί άμεσα το «Δουβλίνο II»

Ημερομηνία:

Την άμεση κατάργηση του «Δουβλίνο ΙΙ» και την αναστολή της συνθήκης Σέγκεν ζήτησε, από την Ήπειρο όπου περιοδεύει, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι «η κατάσταση στη χώρα έχει πλέον αρχίσει να απειλεί την εθνική ασφάλεια».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα των κρατητηρίων της Ηπείρου τα οποία χαρακτήρισε αποθήκες ανθρώπων και ζήτησε να τηρηθούν, άμεσα, οι διεθνείς συμβάσεις λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι συνθήκες είναι τραγικές και για τους αστυνομικούς φρουρούς αλλά και τους κρατουμένους. Έχουμε ασθένειες, ηπατίτιδες, ψώρα που μεταφέρουν στα σπίτια τους οι αστυνομικοί, φορείς ασθενειών. Ανάλογα φαινόμενα είχαμε στα Νησιά του Αιγαίου».

Ο κ. Καμμένος, έκανε λόγο επίσης για οικονομικά προνόμια, ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, το Ιόνιο και την Κρήτη.

Προτείνουμε, όπως είπε, να γίνει παύση των πληρωμών προς τους δανειστές και να ακολουθήσει βίαιη μείωση της φορολογίας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα, τα χρήματα που έφυγαν από αυτές τις περιοχές να επιστρέψουν. Μάλιστα, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι εάν μειωθεί ο ΦΠΑ και γίνει ανταγωνιστικός με τις γειτονικές χώρες, οι ελληνικές εταιρείες που μετέφεραν την έδρα τους στη Βουλγαρία και την Αλβανία, θα επιστρέψουν.

Τέλος, επεσήμανε πως “Οι ευρωεκλογές θα δώσουν πολιτικό μήνυμα και θα αλλάξουν την κατάσταση στην χώρα. Ζητάμε να γίνουν εκλογές και να ανατραπεί η συγκυβέρνηση της αλληλοκάλυψης των εγκλημάτων κατά του Ελληνικού λαού”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...