24.8 C
Chania
Friday, July 5, 2024

Π. Κουρουμπλής: Να μεταφερθεί εκτός Ελλάδας η διαδικασία του ασύλου – Η Ελλάδα θα πρέπει να απειλήσει με βέτο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις

Ημερομηνία:

Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει από την ΕΕ τη μεταφορά της διαδικασίας για την παροχή ασύλου σε άλλη χώρα, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ, με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κουρουμπλής, είπε ότι «η Ελλάδα είναι σήμερα αντιμέτωπη με μια νέα κατάσταση στα σύνορά της, γιατί ο Ερντογάν κατεδάφισε τη συμφωνία που είχε κάνει με την ΕΕ για τους πρόσφυγες. Κατά συνέπεια η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών», για να αντιμετωπίσει την πίεση που υφίσταται στα σύνορά της. «Ορθώς έκλεισε τα σύνορα, αλλά πόσο θα κρατήσει αυτό; Αυτό έχει κόστος. Με 700 εκατομμύρια που εξήγγειλε η ΕΕ; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα μείνουν κλειστά τα σύνορα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση:

«Η κυβέρνηση πρέπει να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ο πρωθυπουργός πρέπει να οργώσει την Ευρώπη για να εξηγήσει τις ελληνικές θέσεις και να καταγγείλει την τουρκική στάση, και φυσικά να ζητήσει πραγματική στήριξη. Ήρθε η ευρωπαϊκή ηγεσία στον Έβρο και μας χόρτασε με καλά λόγια και με πενταροδεκάρες, αλλά η γερμανική Βουλή αρνήθηκε να πάρει η Γερμανία έστω κι έναν πρόσφυγα. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, στην οποία θα απαιτήσει να φύγει το άσυλο από την Ελλάδα. Η διαδικασία της επιλογής για το άσυλο μπορεί να πάει στην Τουρκία και εκεί να έχει την ευθύνη η FRONTEX. Η Ελλάδα θα πρέπει να απειλήσει με βέτο στις ευρωπαϊκές αποφάσεις και να απαιτήσει κυρώσεις προς την Τουρκία», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι είναι απαράδεκτα τα φαινόμενα των ενόπλων ιδιωτών σε νησιά και Έβρο, γιατί η Ελλάδα είναι συντεταγμένη χώρα. Είπε ακόμα ότι σε τέτοιες κρίσιμες εθνικά στιγμές, δεν μπορεί να αμφισβητείται ο πατριωτισμός κανενός, αντιθέτως η χώρα έχει ανάγκη από ήρεμο πολιτικό λόγο και νηφαλιότητα. Ο πρώην υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να μην ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με αντάλλαγμα την επίσκεψη των τριών Ευρωπαίων αξιωματούχων στον Έβρο, «αυτό θα ήταν τραγικό».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη 24χρονος για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία

Αστυνομική έρευνα που έγινε μετά από καταγγελία για άγνωστο...

«Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή» απαντά ο Αντώνης Ρέμος για τη δέσμευση της περιουσίας του – «Δεν κλήθηκα να δώσω εξηγήσεις»

Στην έρευνα για μεγάλου οικονομικού αντικειμένου φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων που...

Ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας την… υποψηφιότητά του

Με μια νέα ανάρτηση ο Αχιλλέας Μπέος τρολάρει τις εσωκομματικές εκλογές...