22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Π. Κουρουμπλής: “Tο 36% του λαού ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για την εφαρμογή άλλου προγράμματος. Χρειάζεται νέα λαϊκή εντολή”

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει νέα εντολή από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφώνησε με τους δανειστές, καθώς το 36% του λαού τον ψήφισε για την εφαρμογή άλλου προγράμματος. Όπως ανέφερε, «δεν γίνεται να μην γίνουν εκλογές και να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα»

Μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», ο Πάνος Κουρουμπλής στάθηκε στο λάθος του Γιώργου Παπανδρέου να μην κάνει εκλογές το 2010 και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφύγει αυτό το λάθος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με άλλο πρόγραμμα. Με άλλο πρόγραμμα τον ψήφισε το 36% του κόσμου και άλλο πρόγραμμα πρέπει να εφαρμόσει τώρα. Το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να το εφαρμόσει με εκείνη την εντολή, χρειάζεται νέα εντολή. Όσο επώδυνο και δύσκολο αν είναι, δεν γίνεται να μην γίνουν εκλογές και να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα. Πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι αυτό το πρόγραμμα πρώτα θα το εγκρίνει και μετά θα το υλοποιήσουμε. Αν δεν μας δώσει εντολή, θα πάμε στα σπίτια μας. Άρα άμεσες εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια τη κυβέρνησης προκειμένου να αποδώσουν τα μέτρα, δήλωσε ότι ο λαός κατανοεί τη γιγαντιαία προσπάθεια που γίνεται, αλλά και τις δυσκολίες που προκύπτουν και πρόσθεσε πως «αυτό  είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για την αριστερά και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η αδυναμία να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης, ότι είναι μια κρίση και πρέπει να την πληρώσουμε όλοι με δίκαιο τρόπο».

Τέλος, ανέφερε πως στο υπουργείο Υγείας «υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα στα οποία έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε», ενώ εκτίμησε πως το εισιτήριο των πέντε ευρώ για τα νοσοκομεία δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα νέα μέτρα.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...