22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Π. Λαφαζάνης: Η Σούδα και ο νομός Χανίων μετατρέπονται σε πυριτιδαποθήκη – Γερμανική κατοχή στο Αεροδρόμιο Χανίων

Ημερομηνία:

Ο κ. Λαφαζάνης πέραν των δηλώσεών του για το Κοντομαρί αναφέρθηκε στο θέμα της αναβάθμισης των αμερικανονατοϊκών βάσεων και της αναγκαιότητας αντίδρασης εκ μέρους των κινημάτων και των Χανιωτών ενάντια σε πολύ επικίνδυνες εξελίξεις τόσο για τα Χανιά και την Κρήτη όσο και για την Ελλάδα ενώ σημείωσε ότι ο αγώνας για τα περιφερειακά αεροδρόμια θα έχει συνέχεια.

Είπε πιο συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο Χανίων:

Καταγγέλλω από τα Χανιά το ξεπούλημα του αεροδρομίου των Χανίων, κάτι που έχουμε κάνει αγώνες, και εδώ τα τοπικά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας έχουν πρωταγωνιστήσει σε αυτούς τους αγώνες για να μείνουν τα αεροδρόμια υπό δημόσια ιδιοκτησία όπως είναι τα αεροδρόμια κάθε κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας.

Μόνο προτεκτοράτα πουλούν τα αεροδρόμιά τους. Στη Ελλάδα μάλιστα πουλήσαμε τα κερδοφόρα αεροδρόμια αφού τα ανακαινίσαμε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να τα χαρίσουμε μετά στη γερμανική Fraport.

Για εμάς η υπόθεση του αεροδρομίου δεν τέλειωσε. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους ενάντια στη Γερμανική Κατοχή του αεροδρομίου. Γιατί έχουμε γερμανική κατοχή στη χώρα και γερμανική κατοχή στα αεροδρόμια. Και η πρωτοβουλία πολιτών η οποία έχει κάνει πάρα πολλά σε αυτό τον αγώνα, θα συνεχίσει. Και τις παραμικρές πιθανότητες να έχουμε, εμείς θα συνεχίσουμε. Και αυτές τις διαβεβαιώσεις έχω από την πλευρα και της Πρωτοβουλίας των Πολιτών ενάντια στην εκποίηση του αεροδρομίου.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα επανέλθει σε δημόσιο έλεγχο ότι πωλήθηκε και έχει στρατηγική, δημόσια αξία και σημασία. Η Ελλάδα δε θα εκποιηθεί επειδή το αποφάσισε πραξικοπηματικά, ερήμην του ελληνικού λαού, μνημονιακές εκτός νόμου κυβερνήσεις. Γιατί είναι παράνομα όλα αυτά που γίνονται. Ζούμε οιωνεί πραξικόπημα από τότε που εισέβαλλαν στην πολιτική μας ζωή τα μνημόνια και η μνημονιακή μπότα.

Σχετικά με τις βάσεις:

Να καταγγείλω επίσης το γεγονός ότι αναβαθμίζουν την αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας και προχωράει η κυβέρνηση σε ανανέωση επί μίας 5ετίας της Συμφωνίας για της στρατιωτικές διευκολύνσεις.

Η Σούδα και ο νομός Χανίων μετατρέπονται έτσι σε πυριτιδαποθήκη. Σε ένα οικόπεδο αμερικανονατοϊκό, προς πάσα χρήση και πολεμική επιχείρηση που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τα Χανιά και όλη την Κρήτη αλλά βάζει σε περιπέτειες και κινδύνους όλη τη χώρα.

Να φύγει τώρα αυτή η βάση. Η Ελλάδα δεν έχει ωφεληθεί σε τίποτε από τις βάσεις, έχει ζημιωθεί υπέρμετρα.

Και αντίθετα τώρα που μπαίνουμε σε μία περίοδο έκρυθμη, γεμάτη κινδύνους, εμείς πρέπει να προστατεύσουμε την ασφάλειά μας, τη σταθερότητα στην Ελλάδα, να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία μας και τη δυνατότητά μας να μην εμπλακούμε σε περιπέτειες πολεμικές οι οποίες θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες αρνητικές συνέπειες για τη χώρα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ