13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Π. Λαφαζάνης: Σταματούν οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας

Ημερομηνία:

Τη διαβεβαίωση ότι θα σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, ο οποίος θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, με αιχμή τη ΔΕΗ, επανέλαβε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας – περιοχής με ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση της ενεργειακής πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων μεταξύ υπουργού και εκπροσώπων της Περιφέρειας ως προς τον κομβικό ρόλο μιας δημόσιας ΔΕΗ και την αποτροπή του διαμελισμού της με το περίφημο σχέδιο περί μιας, κατ’ επίφαση, “μικρής ΔΕΗ” που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, με στόχο το ξεπούλημα φιλέτων της επιχείρησης, που εκτείνονταν στην ουσία σε όλο το βόρειο ενεργειακό πεδίο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας δήλωσαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την ταυτότητα απόψεων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στα ενεργειακά ζητήματα και κυρίως για τη θέση του ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, απορρίπτοντας κάθε σενάριο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και άλλων δημόσιων ενεργειακών φορέων.

Ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στο επίκεντρο του υπουργείου καθώς αποτελεί περιοχή με μεγάλη προσφορά στην ενεργειακή ασφάλεια και προοπτική της χώρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης για σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας και εφαρμογή μιας νέας ενεργειακής στρατηγικής με σαφή προοδευτικό προσανατολισμό, δεν πρόκειται να αλλάξουν και θα τηρηθούν με απόλυτη συνέπεια. Χαρακτήρισε τη συνάντηση αφετηρία για συνεχή εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο, ενώ οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας παρέδωσαν υπόμνημα για τη διαμόρφωση επιχειρησιακού προγράμματος στον ενεργειακό τομέα στην περιοχή, που η εφαρμογή του, με αξιοποίηση τοπικών πόρων, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και γενικότερα της εθνικής οικονομίας.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι την επόμενη βδομάδα θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να δοθούν λύσεις σε θετική κατεύθυνση.

Α.Ζ.

Αυγή

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...