16.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Π. Οικονόμου: Χωρίς νόημα η εκ των υστέρων κριτική Σημίτη

Ημερομηνία:

«Στο Μνημόνιο υπήρχαν λάθη – και καλά θα έκαναν όσοι το ανακαλύπτουν σήμερα, να το έλεγαν τότε. Τώρα εκ των υστέρων, δεν έχει νόημα», ανέφερε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις και για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, σχετικά με την κριτική που άσκησε στο Μνημόνιο.
Απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Μπούρα, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως «δεν υπάρχει Έλληνας που να μιλάει υπέρ του Μνημονίου», ο κος Οικονόμου κατηγόρησε την ΝΔ, ότι υιοθετούσε πολιτική αντίστοιχη της στάσης πληρωμών καταψηφίζοντας το Μνημόνιο – «να μην έχουμε λεφτά να κάνουμε εισαγωγές πετρελαίου θέρμανσης να ζεσταθούμε το χειμώνα, να μην λειτουργούν δημόσια νοσοκομεία και δημόσια σχολεία».

Αναφερόμενος στον πρώην Πρωθυπουργό, ο κος Οικονόμου ανέφερε πως «έχει απεμπολήσει την ιδιότητα του πολιτικού και παριστάνει τον ιστορικό. Αποτιμά, λέγοντας ότι τότε είχε γίνει λάθος και έπρεπε να κάνουμε «αυτό». Ας το έλεγε τότε! Βεβαίως, υπάρχουν και οι συνταξιούχοι της πολιτικής που το έχουν ρίξει στην ιστορία…», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ