17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Π. Πολάκης: Αν το όχι της Γερμανίας είναι οριστικό για το ευρωομόλογο, καιρός να διαλύεται το «μαγαζί» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ημερομηνία:

Με ανάρτησή του ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στη στάση της Γερμανίας στην κρίση που δημιουργεί η επιδημία του κορωνοϊού και στην άρνησή της στην έκδοση ευρωομόλογου.

Στην ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

Αν το όχι της Γερμανίας είναι οριστικό για το ευρωομόλογο για τον κορωναϊό , καιρός να διαλύεται το «μαγαζί» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν με τέτοια εκατόμβη νεκρών από τη μια και τρομερή ύφεση από την άλλη δεν υπάρξει ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης ,πότε θα υπάρξει;;;

ΝΕΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ σε όλη την Ευρώπη με δυνάστη τη Γερμανία ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ να ζήσουν οι λαοί της .

Συμμαχία των χωρών που υπέγραψαν το αίτημα για το ομόλογο κατ αρχήν και ετοιμασία για νέα πρόταση παγκόσμιας ρύθμισης από τις σοσιαλιστικές προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις της Ευρώπης και της γης!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !

ΥΓ.Επαναλαμβανω ένα κομμάτι του άρθρου του Αλεξη στη Le Monde χθες :

«Λύσεις υπάρχουν, όπως είπε ο Κέινς κατά την περίοδο του μεσοπολέμου. Πολιτική βούληση να αφήσουμε πίσω τις παλιές ιδέες, δεν γνωρίζω αν υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση τα κράτη-μέλη που συνυπέγραψαν την κοινή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζητώντας το ευρωομόλογο, πρέπει να είναι έτοιμα να συνεχίσουν την επόμενη διαπραγμάτευση, όχι μόνο για να καταγράψουν τη διαφωνία τους, αλλά για να επιβάλουν ευρωπαϊκή λύση. Και αν η Άνγκελα Μέρκελ, τελικώς προτιμήσει τα θετικά σχόλια του γερμανικού Τύπου, από την ηγετική υπέρβαση για την ενότητα της ευρωζώνης, τότε οι χώρες αυτές δεν πρέπει να διστάσουν να κάνουν τα επόμενα βήματα μαζί.

Ένα ευρωομόλογο χωρίς τη Γερμανία και την Ολλανδία, δεν θα είναι, βεβαίως, το ίδιο ισχυρό, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη μαζί, αντιπροσωπεύουν άνω των 2/3 του ΑΕΠ της ΕΕ. Αρκεί να έχουν τη βούληση να προχωρήσουν μπροστά. Εξάλλου, αυτός μπορεί να είναι και ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει η Ευρώπη μπροστά.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ