14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Π. Πολάκης για εκδήλωση τιμής στους ναζί αλεξιπτωτιστές στο Μάλεμε: «Αυτή η «εκδήλωση» δεν θα γινει!»

Ημερομηνία:

«ΑΥΤΗ Η “ΕΚΔΗΛΩΣΗ” ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

Είναι προσβολή στο αίμα των γονιών και των παππούδων μας, στην ιστορία της Κρήτης , στο δημοκρατικό φρόνημα του λαού της!»

Αυτά μεταξύ άλλων δηλώνει με αποφασιστικότητα ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης, σχετικά με την ανακοίνωση της οργάνωσης εκδήλωσης το διάστημα 17 – 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial”, με αφορμή τη συμπλήρωση ”80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης” με Ευρωπαίους αλεξιπτωτιστές που θα πραγματοποιούν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών paratroopers.

Ενώ ο Βουλευτής Χανίων συνεχίζει απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών…:

«Από ποιον πήραν άδεια αυτοί οι μεταμφιεσμένοι νεοναζί για να “τιμήσουν» την επίθεση των αλεξιπτωτιστών του Χίτλερ στην Κρήτη το Μάη του 41;  Που βρίσκουν το θράσος τα κατακάθια της ανθρώπινης ιστορίας να προβαίνουν σε τέτοια ανακοίνωση για εκδήλωση και μάλιστα με «πτώση αλεξιπτωτιστών» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαλεμε;  Καλώ όλες τις αρχές του νησιού από την περιφέρεια, τους δημάρχους, μέχρι τους τους συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς, να καταδικάσουν αυτή την προγραμματιζόμενη “εκδήλωση” και με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουν να γίνει. Περιμένω άμεση απάντηση από τους Υπουργούς»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...