15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Π. Πολάκης: Η Μόρια είναι μια φαβελα στην Ευρώπη και έγινε με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές

Ημερομηνία:

Στη Λέσβο βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει για την ανασυγκρότηση.

Κατά την επίσκεψή τους στο νησί ο κύριος Πολάκης το Σάββατο επισκέφθηκε το Νοσοκομείο όπου σαν Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε ξεμπλοκάρει σειρά ζητημάτων τόσο για το κτιριακό όσο και για προσλήψεις προσωπικού, και στη συνέχεια το ΚΥΤ της Μόριας όπου όπως ό ιδιος είπε σοκαρίστηκε με όσα αντίκρισε.   Την Κυριακή η κυρία Ξενογιαννακοπούλου επισκέφθηκε το δήμο Δυτικής Λέσβου και είχε συνάντηση με το δήμαρχο και στη συνέχεια με το δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παρεχώρησαν το Σάββατο μαζί με τον βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού, ο κύριος Πολάκης αναφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο όπου όπως είπε κατά τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε πάρα πολύ τόσο με τη χρηματοδότηση όπου από 6,9 εκατομμύρια το ’14 , έφτασε σταδιακά στα 14 εκατομμύρια μέχρι το 18 ενώ και στο θέμα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της ενίσχυσης ιατρικού και λοιπού προσωπικού .

«Πάμε τώρα στα δύσκολα, είπε ο κύριος Πολάκης μιλώντας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους 6 μήνες στο ΚΥΤ της Μόριας. Από 5 χιλιάδες ανθρώπους που παρέλαβαν τη Μόρια τον Ιούλιο, σήμερα βρίσκονται 19,5 χιλιάδες. Δημιούργησαν μια φαβέλα στην Ευρώπη και έγινε μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Μας κατηγορούσαν ότι  λέγαμε ότι οι πρόσφυγες λιάζονται. Πότε ήταν καλύτερα, τότε ή τώρα; Η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά , για να καταφέρουν να μειώσουν τις ροές. Η ιστορία του ανθρώπου είναι ιστορία μετακινήσεων πληθυσμών και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και είναι ένα ζήτημα που η Ελλάδα , δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της» είπε ο κύριος Πολάκης και συνεχάρει τόσο τους εργαζόμενους στο ΚΥΤ που υπερβάλουν εαυτόν για να μπορέσουν να βοηθησουν και να εργαστούν στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αλλά και στους πολίτες εκείνους που για ακόμα μία φορά στέκονται αλληλέγγυοι στο ανθρώπινο δράμα ¨γιατί αυτή είναι η αριστερά να είναι με την πλευρά της αλληλεγγύης , είπε, και αν  κάποιοι που νομίζουν ότι γινόμενοι Ορμπαν, θα γλιτώσουν , να ξέρουν ότι δε θα γλιτώσουν».

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΥΤ της Μόριας συστάθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων εκεί, έχουν καταγγελθεί και από διεθνείς οργανώσεις, επί σειρά ετών.

Από την πλευρά της για το προσφυγικό ζήτημα η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι «ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα η κυβέρνηση είναι καθαρά επικοινωνιακός. Ακόμα και η ΕΕ εξέφρασε επιφυλάξεις για το σχέδιο που ανακοινώθηκε πρόσφατα για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο, ανάσχεσης προσφυγικών ροών.»

Στο ίδιο θέμα ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς είπε ότι ¨επιλογή της κυβέρνησης είναι να μην περνούν στο εθνικό ακροατήριο οι ειδήσεις για το προσφυγικό και το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στα νησιά.. 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση για το θέμα , να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή και να μας φανερώσει επιτέλους η κυβέρνηση πιο είναι το σχέδιό της.»

Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν έχει βοηθήσει τη χώρα μας ουσιαστικά ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τώρα ο κύριος Μπουρνούς είπε ότι «στην εξουσία της ΕΕ βρίσκονται αδελφά κόμματα με τη ΝΔ . Όταν οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες υποστηρίζουν την πολιτική Σαλβίνι, τότε έχει χρεοκοπήσει η ΕΕ, και πρόκειται για μεγαλύτερη χρεοκοπία από τον τρόπο που χειρίστηκε την οικονομία.» Ο κύριος Μπουρνούς προέβλεψε επίσης ότι θα ζήσουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι , καθώς η αναθεώρηση για το Δουβλίνο 4 δεν θα έχει ολοκληρωθεί  .

ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...