15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Π. Πολάκης: «Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα» | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στην παραδοχή ότι την ώρα της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας για τη φονική φωτιά στο Μάτι υπήρχαν πληροφορίες για δύο νεκρούς αλλά δεν ανακοινώθηκαν γιατί «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα» προχώρησε ο Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά πως «την ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής ή ο γιατρός βάζει τη σφραγίδα. Τι θα βγαίναμε σε πανελλήνια μετάδοση και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;».

«Σαφώς και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός όταν έφυγαν οι κάμερες», συμπλήρωσε.

Και όταν πλέον μπήκαν τα συνεργεία και αρχίσαμε να βλέπουμε τι έγιναν στα σπίτια, τι γίνεται στα αυτοκίνητα, τότε βγήκε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και είπε στις 2.30 τη νύχτα ότι οι νεκροί είναι πάνω από 20, πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Μάλιστα, είπε πως «νομίζω δεν υπήρξε ποτέ πιο επίσημη ενημέρωση σε σχέση με αριθμό θυμάτων».

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «προφανώς δεν έγιναν καλώς καμωμένα τα πράγματα αφού είχαμε θύματα», αλλά αρκέστηκε να ρίξει ευθύνες στην άναρχη δόμηση στο Μάτι που «εμπόδισε τον κόσμο».

Κατά τον ίδιο «μπόρεσαν να φύγουν 13-14.000 άνθρωποι από τα σπίτια τους και εγκλωβίστηκαν 1.000 στη θάλασσα».

https://www.youtube.com/watch?v=aYWEb0FK21o

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ