15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Π. Πολάκης: “Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν θα πέσει με πραξικόπημα. Η ρήξη θα ειναι πλήρης”

Ημερομηνία:

Με νέο κείμενό του ο Παύλος Πολάκης εκφράζει τη θέση οτι οι εταίροι στην Ευρώπη δε θέλουν συμφωνία με την Ελλάδα, όχι επειδή οι προτάσεις που έγιναν δεν τους καλύπτουν, αλλά επειδή θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα και θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποικία. Αν συνεχίσουν να επιζητούν την ολοκλήρωση αυτού του σεναρίου, ο κ. Πολάκης δηλώνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα επιλέξει τη ρήξη.

Πιο αναλυτικά σημειώνει τα εξής:

Μετά τη χθεσινή απόφαση της ελληνικής βουλής, η Γερμανία και οι λοιποί εταίροι-εκβιαστές ΔΕΝ έχουν καμία δικαιολογία για να μην υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε άσχημα κοινωνικά μέτρα, έχοντας θέσει ως προϋπόθεση για το τριετές πρόγραμμα τη ρύθμιση του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο.

Αν οι ευρωπαίοι και ειδικώς οι Γερμανοί ώθησουν τα πράγματα σε μη Συμφωνία τοτε θα αποδειχθεί περίτρανα και απροκάλυπτα σε όλους οτι το πρόβλημα τους ΔΕΝ ειναι οικονομικό αλλα ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Θέλουν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να ξεμπερδεύουν με τον ΤΣΙΠΡΑ για να δράσει ως παράδειγμα για τους άλλους λαούς που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο μετά από μία έστω και λειψή αρχικά επιτυχία της Ελλάδας.

Θέλουν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών και πρόθυμων για να ξεπουληθεή πλήρως η χώρα γιατί έχουν πρόβλημα με την “αξιοπιστία” λέει της κυβέρνησης Τσίπρα.

Λοιπόν, σας το λεω καθαρά μετά πλήρους λόγου γνώσεως:

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν θα πέσει με πραξικόπημα. Η ρήξη θα ειναι πλήρης, δεν την επιλέγουμε εμείς, αλλά το γάντι θα το σηκώσουμε. Θα ματώσουμε, αλλά θα ματώσει και η ευρώπη.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

Υ.γ αν οδηγηθουμε εκει ,που το απευχομαι αλλα πλεον δεν το αποκλειω,θελω να δω αυτους που δυο μερες τωρα κραυγαζουν για επανασταση που θα ειναι ,με ποιους θα ειναι και τι θα κανουν.Γιατι εγω που χθες στηριξα με την ψηφο μου την κυβερνηση θα ειμαι εκει που πρεπει.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ