22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Π. Πολάκης προς Ποντίους Χανίων: Εύχομαι δικαίωση στον αγώνα και τις αγωνίες τις δικές σας και των οικογενειών σας

Ημερομηνία:

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης, ανταποκρινόμενος στην επείγουσα επιστολή του Συλλόγου Ποντίων Χανίων  «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», απάντησε στον Σύλλογο ως εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες ποντιακής καταγωγής του Νομού Χανίων,

Αξίζουν συγχαρητήρια στην καμπάνια διαμαρτυρίας που διεξάγετε πανελλαδικά.

Τα επιχειρήματά σας, όπως αυτά εκφράζονται στην επιστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας (ΠΟΕ) είναι αδιαμφισβήτητα και αναδεικνύουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες παλιννοστούντες δανειολήπτες. Πρόβλημα, που λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος και των όρων εγγύησης των δανείων σας από το ελληνικό δημόσιο, φέρνει σήμερα τους Πόντιους παλιννοστούντες δανειολήπτες σε αδυναμία διαπραγμάτευσης ή ρύθμισης και γενικά σε χειρότερη θέση από τους υπόλοιπους δανειολήπτες στη χώρα (αν και απ’ ότι φαίνεται, όλοι εξίσου δίνονται βορά στα κοράκια των Funds)

Επίσης οι προτάσεις σας για λύση είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Ήρθε δυστυχώς ή ώρα να διαπιστώσετε κι εσείς αυτό που καταγγέλλουμε δημόσια εδώ και καιρό στον Τύπο και στην Βουλή: ότι δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κρατάει το φανάρι» στους τραπεζίτες της χώρας και διεθνώς για να συντελεστεί η πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου και περιουσιών στην Ελλάδα, προς όφελος λίγων τραπεζιτών που την στηρίζουν και εις βάρος των πιο αδύναμων και της λαϊκής οικογένειας!

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η κορύφωση των επιλογών που έγιναν από το τέλος του 2019 και μετά, όταν και εξέπνευσε το προστατευτικό πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και νωρίτερα. Σήμερα, έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα, την αμνήστευση των τραπεζιτών και την ελευθερία να προσφύγουν τα funds στον νόμο του 2003, και αφαιρεί την υποχρέωση της διαπραγμάτευσης από τους δανειολήπτες.

Όπως ίσως γνωρίζετε, προσωπικά εγώ, αλλά και σύσσωμη πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση, σε κάθε τόνο, και με κάθε ευκαιρία είχαμε προειδοποιήσει και αντιδράσαμε (και αντιδρούμε σθεναρά) σε αυτές τις εξελίξεις, μέσα κι έξω από τη Βουλή. Μέχρι και πρόταση μομφής στον κ. Σταϊκούρα κάναμε…

Πριν λίγες μέρες, απαιτήσαμε με αυστηρό τόνο να παγώσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί και να αναζητηθούν ρυθμίσεις ουσιαστικής προστασίας των δανειοληπτών. Παράλληλα, δεν εστιάζουμε μόνο στις αιτίες της βαριάς 20χρονης οικονομικής κρίσης, αλλά ζητάμε να αντιμετωπιστεί άμεσα και το νέο ιδιωτικό χρέος που διαμορφώθηκε στα 40 δισ. ευρώ επιπλέον επί κυβέρνησης ΝΔ.

Προσωπικά είμαι στη διάθεσή σας, και για να συναντηθούμε στα Χανιά και για οποιαδήποτε δράση στήριξης που μπορώ να παρέχω με βάση τη θεσμική μου ιδιότητα!

Εύχομαι δικαίωση στον αγώνα και τις αγωνίες τις δικές σας και των οικογενειών σας!

Παύλος Πολάκης
Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...