15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Π. Σημανδηράκης: 50% μείωση και δόσεις για τα τέλη παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου στο Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρει τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή, εκτός από τις απαλλαγές που ήδη έχει εφαρμόσει για  την ελάφρυνση των   επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που υποχρεωτικά έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, παράλληλα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κεντρική Διοίκηση, προχωρά σε μείωση της τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο σε επιχειρήσεις εστίασης, υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών καταστημάτων, για τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα, η οποία αθροιστικά θα οδηγήσει σε μείωση κατά 50% συνολικά των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για το 2020.

Η μείωση αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σύνολο του Δήμου Χανίων συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων που υπάγονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή ορίζει την καταβολή των τελών του 2020 σε τρεις δόσεις ώστε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να μην επιβαρυνθούν με εφάπαξ καταβολή κατά την έγκριση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου.

Παράλληλα, για να διευκολυνθεί η διαδικασία έκδοσης δημοτικής ενημερότητας δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές προηγούμενων χρόνων, προκειμένου οι οφειλές αυτές να επιμεριστούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πέρα του τρέχοντος έτους.

Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Δήμος Χανίων συνεχίζει να αγωνίζεται ώστε όλες οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί να στηριχθούν, καθώς ο τουρισμός μας, η βάρια μας βιομηχανία πρέπει να σταθεί ζωντανός. Πιέζουμε συνεχώς και αναμένουμε από το κεντρικό κράτος να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα δώσουν τους πόρους και την ευελιξία στις τοπικές επιχειρήσεις, όπως όλοι μαζί καταφέραμε να περιφρουρήσουμε την δημόσια υγεία, να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.

Αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με τα παραπάνω θα δοθεί εντός των επόμενων ημερών όπου θα τεθεί σε λειτουργία μια ακόμα νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου η αίτηση αδειοδότησης κοινόχρηστου χώρου να γίνεται μέσω μιας απλής διαδικασίας, ηλεκτρονικά, άμεσα και χωρίς την φυσική παρουσία του αιτούμενου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...