25.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Π. Σημανδηράκης: “To παρόν δημοτικό συμβούλιο δε συμφωνεί με την περαιτέρω ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι”

Ημερομηνία:

Με παρέμβασή του στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου και μετά και την τοποθέτηση και του Σεραφείμ Ρίζου, επικεφαλής της παράταξης “Aνταρσία στα Χανιά” ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε ότι προτείνει την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα εκφράζεται ότι:

“To παρόν δημοτικό συμβούλιο δε συμφωνεί με την περαιτέρω ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι”.

Και συνέχισε:

“Προτείνω σε επίπεδο επικεφαλή να συμφωνήσουμε σε ένα κείμενο που θα αποτυπώνει την αντίθεσή μας στην αξιοποίηση στην κατεύθυνση που έχει περιγραφεί από το Πολυτεχνείο και εφόσον καταλήξουμε θα είναι ένα ψήφισμα το οποίο θα επικυρωθεί ακόμα και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εγώ θα ήθελα να βγει εδώ μία ομόφωνη απόφαση. Και ομόφωνη απόφαση θα βγει μόνο σε αυτό το θέμα”.

Ο κ. Βάμβουκας σε παρέμβασή του τόνισε ότι στο ψήφισμα θα πρέπει να εμπεριέχει ότι το κτίριο θα πρέπει να αξιοποιηθεί “για χρήση εκπαιδευτική και τον πολιτισμό” σημειώνοντας ότι “είναι χρήσιμο να επαναληφθεί”.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι:

“Αυτό το κτίριο δόθηκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης με χρήματα του ελληνικού λαού”.

Ο κ. Αρχοντάκης από την πλευρά του είπε ότι στο ψήφισμα για να το ψηφίσει η παράταξή του πρέπει να υπάρχει παράγραφος που να αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι κατά των καταλήψεων

Ο κ. Σαρρής σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στο ψήφισμα σημεία τα οποία θα αποτυπώνουν επιμέρους διαφωνίες παρατάξεων, όπως αυτή που εκφράστηκε από τον κ. Αρχοντάκη.

Από τον κ. Βουρλάκη τονίστηκε ξανά ότι “δε γίνεται ένα κτίριο που αγοράσθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς” και ζήτησε να χρησιμοποιηθούν τα κτίρια για εκπαιδευτικούς λόγους και τις ανάγκες των φοιτητών. Σε άλλη παρέμβασή του αργότερα τόνισε ότι στην τοποθέτησή του δεν είπε ότι είναι ενάντια στην κατάληψη και είπε ότι δεν είναι αυτή η συζήτηση αλλά ποια θα πρέπει να είναι η χρήση του κτιρίου.

Ο κ. Ρίζος είπε ότι αν θέλει κάποιος να μη βγει ψήφισμα θα σπρώξει να βάλει τη δική του ιδεολογική κατεύθυνση, όπως έκανε ο κ. Αρχοντάκης.

“Κάνουμε έκκληση για μία ομόφωνη έκφραση γνώμης ενάντια στην ξενοδοχοποίηση. Ψηφίζουμε αυτό που είπε ο κ. Δήμαρχος”.

O κ. Ρίζος είπε ότι από την πλευρά της παράταξής του θα προτείνουν κείμενο και για το άσυλο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ