17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ράβδισαν τις ελιές δύο αδερφών σε Αρχοντικό και Θραψανό – «Μάδησαν» νύχτα 75 ρίζες!

Ημερομηνία:

Με την τιμή του ελαιολάδου να έχει εκτοξευθεί το ένα μετά το άλλο λαμβάνουν χώρα τα περιστατικά με αγνώστους όπου μπαίνουν σε ξένα χωράφια και ραβδίσουν τις ελιές. Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Αρχοντικό του δήμου Μινώα Πεδιάδος, όταν ζευγάρι πήγε στο χωράφι που έχει στην κατοχή του στη θέση Κολεριανά και βρήκε όλες τις ελιές ραβδισμένες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του χωραφιού, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, στο χωράφι πήγε την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου μαζί με την σύζυγό του, για να ραβδίσουν τις ελιές, όπου έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη ραβδισμένες και οι 49 ρίζες που έχουν στην κατοχή τους.

Όπως φαίνεται ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες, πήγαν στο χωράφι, άπλωσαν ανενόχλητοι τα πανιά και ράβδισαν με περίσσιο θράσος, τις 49 ρίζες, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Μάζεψαν τα τσουβάλια με τις ελιές και έγιναν καπνός.

Όταν ο ιδιοκτήτης του ελαιώνα αντίκρισε το χωράφι του γεμάτο σπασμένα κλαδιά και κατάλαβε τι είχε συμβεί, έσπευσε και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Σύμφωνα με τον ίδιο περιμένει ακόμα την αγορανομία να κάνει αυτοψία στο χωράφι του.

Όπως μας είπε μάλιστα και ο αδερφός της γυναίκα του – ο οποίος έχει ιδιοκτησία στην περιφέρεια μεταξύ Αρκαλοχωρίου και Θραψανού, στην θέση Λατίνο – όταν έμαθε για το τι συνέβη στον ίδιο, έσπευσε να επισκεφτεί το χωράφι του, όπου διαθέτει 25 ρίζες ελιές και τις βρήκε και εκείνος ραβδισμένες.

Το φαινόμενο, αρνητική «παρενέργεια» της υψηλής τιμής του λαδιού φέτος, έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, όπως λέει και ο ιδιοκτήτης που έπεσε θύμα με τον ίδιο να εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του από την παράνομη δράση ορισμένων που δεν διστάζουν, να ραβδίσουν ξένες ελιές προκειμένου στη συνέχεια να πουλήσουν το λάδι και να αποκομίσουν μεγάλο οικονομικό όφελος.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ