Home ΤΟΠΙΚΑ Ρέθυμνο: Ένοχος για ασέλγεια, κατοχή ναρκωτικών και οπλοκατοχή ο 36χρονος από την Κίσσαμο, αλλά ελεύθερος

Ρέθυμνο: Ένοχος για ασέλγεια, κατοχή ναρκωτικών και οπλοκατοχή ο 36χρονος από την Κίσσαμο, αλλά ελεύθερος

Ρέθυμνο: Ένοχος για ασέλγεια, κατοχή ναρκωτικών και οπλοκατοχή ο 36χρονος από την Κίσσαμο, αλλά ελεύθερος

Ομόφωνα ένοχο για τις κατηγορίες της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, για κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση και παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών, έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ρεθύμνου, τον 38χρονο κτηνοτρόφο από την Κίσσαμο, απαλλάσσοντάς τον δηλαδή από τις υπόλοιπες 7 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού, της αποπλάνησης και του βιασμού.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για την κατηγορία της προβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, 10 μηνών για την κατοχή ναρκωτικών και 2 ετών για την παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και 1.000 ευρώ, χρηματική ποινή.

Το Δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα η συνολική ποινή να είναι 19 μήνες. Δεδομένου ότι ο 38χρονος έχει ήδη εκτίσει ποινή 16 μηνών, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος. Επίσης, επειδή η απόφαση είναι ομόφωνη, δεν επιδέχεται έφεσης, ενώ στην ακροαματική διαδικασία, δεν υπήρξε παρουσία Πολιτικής Αγωγής.

Τι ειπώθηκε στη δίκη

Υπενθυμίζουμε ότι με την κατάθεση της 18χρονης σήμερα, ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:30 η εκδίκαση της υπόθεσης της αποπλάνησης και στη συνέχεια, υπό την απειλή όπλου, βιασμού της, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, από τον 36χρονο κτηνοτρόφο στο Καστέλι Κισσάμου.

Η δίκη συνεχίστηκε με άλλες καταθέσεις. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου αμφισβήτησαν την επάρκεια της αστυνομικής έρευνας, κατά γη διάρκεια της κατάθεσης του αστυνομικού, του Τμήματος Κισσάμου, που χειρίστηκε την υπόθεση. Πάντως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, έγινε γνωστό ότι η κοπέλα, είχε εμπλακεί με τον κατηγορούμενο μέσα από το οικογενειακό της περιβάλλον. Η σχέση της με τον κατηγορούμενο ξεκίνησε στα 14 της χρόνια, δηλαδή από πολύ τρυφερή ηλικία.

Ακολούθησε η κατάθεση του πατέρα της 18χρονης σήμερα κοπέλας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτα και ότι η κόρη του αρνείται τα πάντα. Ο ίδιος δήλωσε ότι η κόρη του είχε σχέση με τον κατηγορούμενο από το 2018 έως το 2021 και ότι ο Διοικητής του ΑΤ Κισσάμου του ανέφερε, ότι η κόρη του αρχικά αποπλανήθηκε και στη συνέχεια εξαναγκάστηκε σε συνεύρεση με την απειλή όπλου, όπως δήλωσε ότι αγνοεί την ύπαρξη φωτογραφιών και βίντεο.

Στη συνέχεια κατέθεσε η μητέρα μιας άλλης, 16χρονης κοπέλας, η οποία είπε, ότι ο κατηγορούμενος είχε προσεγγίσει την κόρη της δηλώνοντας ότι είναι 23 ετών και της έστειλε φωτογραφία από ψεύτικο προφίλ. Η μητέρα κατέθεσε, ότι ο κατηγορούμενος ζητούσε από την κόρη της να του στείλει φωτογραφίες -όχι ωστόσο ακατάλληλου περιεχομένου και της έλεγε ερωτόλογα.

Στις καταθέσεις των κοριτσιών, που είχε προσεγγίσει ο κατηγορούμενος, αποτυπώνεται το ίδιο μοτίβο: Δήλωνε πολύ νεώτερος, συστήνονταν ως Μανούσος από τα Σφακιά και ασκούσε πιέσεις στις ανήλικες χρησιμοποιώντας ενίοτε χυδαίους όρους.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου