15.8 C
Chania
Δευτέρα, 2 Μαρτίου, 2026

Ρέθυμνο: Επίσκεψη συνδυασμού «Μία Κρήτη» στο Πειραματικό Γυμνάσιο και στο ΤΕΙ

Ημερομηνία:

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης περιφερειακής παράταξης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον-Άνθρωπος» Αντώνης Ανηψητάκης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ρεθύμνου Αντώνη Σαριδάκη και Χαράλαμπο Κιαγιά επισκέφτηκαν την Τρίτη 6 Μαΐου 2014, το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου  Κρήτης και εντυπωσιάστηκαν από τη δουλειά που γίνεται εκεί.
Οι διακρίσεις των μαθητών του σχολείου, όπως πρόσφατα στο διαγωνισμό γαλλοφωνίας, η εξωστρέφεια μέσα από προγράμματα επισκέψεων σε άλλες χώρες, αλλά και γενικότερα το διάχυτο κλίμα δημιουργικής μάθησης σφραγίζουν το σχολείο, καθηγητές και μαθητές. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του διευθυντή κ. Γιάννη Μαρκαντέ ότι κάποιες φορές έχουν κλειδωθεί καθηγητές μέσα λόγω της απορρόφησής τους με το εκπαιδευτικό τους έργο. Στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου κανείς δε χαλά την πιάτσα δουλεύοντας με κέφι περισσότερο.

Στον τομέα της εκπαίδευσης η Περιφέρεια πρέπει να αναδείξει παραδειγματικές πρακτικές αλλά και να σχεδιάσει και τεκμηριώσει μια αναβαθμισμένη λειτουργία των σχολείων συνδεδεμένη με την Κρήτη.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το διπλανό κτίριο του ΤΕΙ Κρήτης, όπου τους ξενάγησε και ενημέρωσε αναλυτικά ο καθηγητής Νεκτάριος Παπαδογιάννης. Όπως έγραψε και διεθνές έγκυρο επιστημονικό περιοδικό στο ΤΕΙ υπάρχουν “διαμάντια μέσα στη λάσπη”  υπονοώντας την ανεπάρκεια των υποδομών συγκριτικά με την αναγνωρισμένη από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα πρωτοποριακή βασική έρευνα που συντελείται στον τομέα των laser, με δρομολογημένες εφαρμογές σε ένα ευρύτατο φάσμα, που ξεκινούν από τη βελτιωμένη σχεδίαση μουσικών οργάνων, περνούν στην ιατρική και στη θεραπεία του καρκίνου και στοχεύουν στην παροχή ενέργειας μέσα από την πυρηνική σύντηξη.

Η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να βοηθήσει και να βοηθηθεί από τα σπουδαία επιστημονικά ιδρύματα που εδρεύουν στο νησί καθιερώνοντας μια μόνιμη συνεργασία μαζί τους. Όπως είπε ο κ. Παπαδογιάννης η Κρήτη θα μπορούσε να γίνει παγκοσμίως γνωστή και ως σύγχρονο επιστημονικό – ερευνητικό κέντρο, αναφερόμενος χαρακτηριστικά σε μια κρητική laser valley.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης στα 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβών Αποκορώνου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης αύλειων χώρων στα 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλυβών Αποκορώνου. Αντικατάσταση τάπητα και τοποθέτηση πιστοποιημένων παιχνιδιών.

Παρουσίαση του βιβλίου «Κούντουρο» του Νίκου Σφηνιά στα Χανιά

Παρουσίαση του βιβλίου «Κούντουρο» του Νίκου Σφηνιά στα Χανιά στις 5 Μαρτίου 2026. Μαντινάδες και ποίηση από τα Σφακιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Δήμος Αποκορώνου: Μνημόνιο Συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS για την προστασία των παιδιών

Ο Δήμος Αποκορώνου συνεργάζεται με τα Παιδικά Χωριά SOS για δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών. Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκδήλωση από την Περιφέρεια Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών στις 6 Μαρτίου 2026 στο Ηράκλειο, με υπογραφή Ευρωπαϊκής Χάρτας και παρουσίαση νέου Σχεδίου Δράσης.